18-07-2021

Putnicima obezbijeđen smještaj zbog otkazanih letova

Letovi Air Montenegra na relaciji Tivat – Beograd i Beograd – Podgorica otkazani su usljed određenih tehničkih, kao i nepovoljnih meteo uslova, a svim putnicima je obezbijeđen smještaj i danas će stići na svoje destinacije, saopšteno je iz avio-kompanije.

Putnicima obezbijeđen smještaj zbog otkazanih letova | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva


"Uslijed određenih tehničkih, kao i nepovoljnih meteo uslova, procjena kapetana i tehničke službe Air Montenegra je bila da se sinoćni letovi broj MNE152 na relaciji Tivat – Beograd i broj MNE103 na relaciji Beograd – Podgorica, otkažu", kazali su iz Air Montenegra.

U avio-industriji, kako su naveli, nije neuobičajena pojava da se letovi otkažu ili odlože zbog veoma strogih sigurnosnih procedura koje Air Montenegro veoma poštuje, jer je sigurnost putnika na prvom mjestu.

Iz kompanije je brzo reagovano i svim putnicima na pomenutim letovima je obezbjeđen hotelski smještaj, što je i određeni broj putnika iskoristio.

"Takođe, jutros je dio putnika već otputovao, a radimo na tome da i svi ostali putnici sa letova na relaciji Srbija – Crna Gora stignu na svoja odredišta, što će biti u toku današnjeg dana", objasnili su iz kompanije.

Iz Air Montenegra su se izvinili svim putnicima na neprijatnosti i zahvalili na razumijevanju.

"Iza nas je za veoma kratak period ostvareno 300 uspješnih letova na vrijeme i po tačno definisanom rasporedu. Ujedno, u pitanju je period intenzivnih letova zbog turističke sezone, pa je potražnja i popunjenost letova značajno visoka. Radimo na što bržem iznalaženju najboljeg mogućeg rješenja kako bi se saobraćaj do kraja dana normalizovao, a putnici stigli na destinacije tokom dana", kazali su iz kompanije.

Ova situacija je, kako tvrde, pokazala da je Air Montenegro dorastao svakom izazovu, naročito vodeći računa o bezbjednosti putnika, čak i u slučajevima loših meteo uslova i povećanog rizika za generalne letove.