17-05-2021

Putokaz do sjećanja: Tabla mjesta kojih u Budvi više nema

Na najfrekventnijoj saobraćajnici u samom jezgru grada, a u blizini prestižnih restorana i kafića, stoji tabla sa smjernicama kako doći do mjesta koja u Budvi više ne postoje.

Putokaz do sjećanja: Tabla mjesta kojih u Budvi više nema | Radio Televizija Budva

Preko puta starog vrtića, na autobuskom stajalištu možete da vidite tablu sa smjernicama kako doći do JAT-a, Montenegro Airlines-a i Gradske biblioteke Budve. To ne bi bilo ništa začuđujuće da firme i ustanove sa table koja pokazuje smjer, odavno više ne postoje, ili nijesu na istim mjestima.

Srpska nacionalna aviokomapnija JAT, od 2013. godine posluje pod imenom "Air Serbia", a poslovnica se više ne nalazi na starom mjestu, Gradska biblioteka Budve preseljena je u Akademiju znanja već duži niz godina, a naša nacionalna komanija "Montenegro Airlines", ne postoji od decembra 2020. godine, a poslovnica se i prije gašenja kompanije izmjestila iz ssmog jezgra Budve.



Vodeći se smjernicama sa table, možete stići samo do jedina dva odredišta koja se još uvijek nalaze na istom mjestu, parking kod Stare autobuske stanice i taxi stajalište ispred nekadašnje zgrade Zeta filma.

Ipak, ovo nijesu jedine odrednice za mjesto koje više ne postoje, a kojima se i sami mještani još uvijek služe. U Budvi ćete nerijetko čuti i "Čekam te kod plinare", "Kod kamionske pijace", "Nađemo se kod Plave školje", "Kupam se ispod kupačice", ali i mnoge druge...

Možda je vrijeme da se tabla u centru Budve zamijeni tablom koja ukazuje na lokalitete koji su još uvijek na istim pozicijama, a vrijedni su pažnje i od vitalnog su značaja za grad. Ipak ponekad je lijepo baciti pogled na mjesta do kojih se danas stiže jedino putem sjećanja.

Podsjećamo da je iz Sekretarijata za Komunalno stambene poslove najavljena zamjena tabli koje će pokazivati smjer i olakšati funkcionisanje turista.

D.p.