12-01-2024

Rađenović: Doprinos Mitrovića razvoju MZ Sveti Stefan ogroman, takav čovjek nam treba i u narednom periodu

Član Savjeta MZ "Sveti Stefan" Blažo Rađenović javno se zahvalio na predanom radu i posvećenosti predsjedniku MZ Vladislavu Vladu Mitroviću tokom četvorogodisnjeg mandata, ističući da je Mitrović postigao značajne rezultate.

Rađenović: Doprinos Mitrovića razvoju MZ Sveti Stefan ogroman, takav čovjek nam treba i u narednom periodu | Radio Televizija Budva

Foto: MZ Sveti Stefan

Rađenović je podsjetio da je na velikom zboru građana Svetog Stefana, Pržna, Blizikuća, Podlička, Vrijesna, Kamenova, Tudorovića, Kuljača, Novoselja, Čelobrda, Vojnića, Divanovića, Đenaša, Vrba i Rađenovića, organizovanom 10.12.2019. godine u hotelu "Maestral", nakon punih 13 godina formirna je Mjesna zajednica „ Sveti Stefan“ i izabrano 11 članova/ca Savjeta i tri člana nadzornog Odbora.

"Želim ovako javno da prikažem i pohvalim rezultate rada u četvorogodisnjem mandatu predsjednika MZ Sveti Stefan Vladislava Vlada Mitrovića koji je prvi među 11 članica i članova savjeta. Za vrijeme velike pošasti koja nas je zadesila COVIDA-19 Korona virusa, Vlado je u sklopu MZ Sveti Stefan zajedno sa Crvenim krstom Budve organizovao volontere, te aktivno i predano se uključio u pomoć dostavljanju ljekova, hrane starijim licima I onima kojim nije imao ko da donese, kao i podijeli zaštitnih maski građanima. U sklopu MZ Sveti Stefan organizovao je čišćenje groblja kod manastira Praskvice, čišćenje plaža u godini kad kupalista nisu održavana od strane zakupaca, čišćenje I konzerviranje objekata nekadasnjeg "Adriatika" u Pržnu kod pošte i nekadašnjeg restorana "Golubinj" u srcu naselja Svetog Stefna zajedno sa sluzbom zaštite I spašavanja opstine Budva", ističe Rađenović.

Takođe, dodaje da je Vlado sa sekretarijatom za investicije i sekretarijatom za stambeno komunalne poslove zavrsio asfaltiranje i rasvjetu za put od Blizikuća do Svete Neđelje, asfaltiranje puta na Crvenu glavicu, te asfaltirao više ulica na teritoriji MZ.

"Vlado je zajedno sa Sekretarijatom za komunalno stambeme poslove pustio u rad česmu kod Vile Topliš, koja nije bila u funkciju dugo godina. Zajedno sa upravom za inspekcijske poslove i građevinskom inspekcijom zaustavio je divlju gradnju u nekoliko slučajeva. Vlado je sa opstinskom firmom "Vodovod i kanalizacija" uspješno intervenisao više puta i sanirao u sred sezone havarije na vodovodnoj i kanalizacionoj mrezi kad je do pucanja sistema dolazilo", naglašava Rađenović.


Foto: MZ Sveti Stefan

U vrijeme Korone Mitrović je organizovao momke i zajedno sa vatrogascima očistio zemljište na kojem će se kasnije sagraditi današnje igraliste za djecu u Miločerskom parku za koje je takođe posebno zaslužan, što djeca danas imaju adekvatan prostor za sport i rekreaciju.

"Vlado je organizovao, zajedno sa Sekretarijatom za investicije i komunalno stambene poslove rekonstrukciju i potpuno opremanje kao i pokrivanje krova prostorija MZ Sveti Stefan i ambulante u Pržnu. Zajedno sa direktorom Doma zdravlja Budva organizovao je da imamo dežurnog doktora i ljeti I zimi na Svetom Stefanu. Sa Morskim dobro je organizovao izvođenje projekta rekonstrukcije, popločavanja i uređenja šetalista na Pržnu. Učestvovao je u organizaciji zastite Miločerskog parka od dalje devastacije zaustavljajući nesavijesnog i posrnulog investiture u namjeri da unisti Miločer. Vlado je jedan od organizatora Inicijative i potpisnika da se Sveti Stefan vrati u 100% vlasništvo Države Crne Gore. On je organizovao da prvi put 2023. goidne nakon više od 30 godina imamo čiste i prohodne ulice duž citave Mjesne zajednice Sveti Stefan zajedno sa Parking servisom i Komunalnom inspekcijom i policijom", ističe u saopštenju.

Naglašava i da je Vlado svake godine najvećim dijelom iz svojih sredstava i pomoći svoje porodice organizovao obilježavanje i proslavu 13-julskog ustanka i zahvalnost svim njegovim učesnicima/cama kod spomenika na Čelobrdu ali i polaganjem vijenaca na Sveti Stefan.

"Vlado je svake Nove godine za najmlađe organizovao djeda Mraza i dodjelu paketica. Za najuspješnije sportiste iz naše MZ organizovao je skromne nagrade. Vlado je bio priman od najviših adresa državnih institucija radi riješavanja problema mještana i mjesta, a posebno ističući premijera Dritana Abazovića i sve kao predsjednik MZ Sveti Stefan što dovoljno govori o uvažavanju i autoritetu koji je stekao među institucijama i u javnosti, sto je našu MZ Sveti Stefan pozicioniralo i vratilo na mjesto koje pripada", navodi Rađenović.


Foto: MZ Sveti Stefan

Ističe da Sveti Stefan zaslužuje da ga vodi čovjek koji iznad svega postuje i voli Sveti Stefan, ali i sve ljude koji bitišu u njemu.

"Čovjek kojem je sve vezano za Sveti Stefan. Takav čovjek i ljudi slični njemu, koji predano radi, izgrađuje dobro odnose sa svima, koji se bori i doprinosi trudeći se da udovolji svakoj mještanki i mještaninu, svakom stanovniku nase Mjesne zajednice, da uredi, unaprijedi i očuva svaki pedalj u ovom prostoru, smatram da treba da dobije novi mandat i vodi Sveti Stefan u narednom četvorogodisnjem periodu! Njegovi planovi za funkcionalni i odrzivi Sveti Stefan su zdravi i realni, ambiciozni ali istovremeno ostvarljivi", kazao je.

Zato, kako navodi, što se njega tiče, Vlado ima Rađenovićevo puno povjerenje, da nastavi uzlaznom putanjom kojom je 2019. krenuo, jer, kako kaže, posla ima još puno i treba ga završiti.

"Iza svakog uspješnog covjeka stoji jaka i uspješna žena, tako je i iza Vlada, iza kojeg stoji Nađa i kojoj svi mi koji živimo na Svetom Stefanu dugujemo jedno veliko hvala za sve što radi i čini za nas. Pozivam sve sugrađanke i sugrađane sa prostora Mjesne zajednice Sveti Stefan, da dođu u četvrtak 18.01.2024.godine u 10h, sala SO Budva na Zbor građana, koji je sazvala Opština Budva i izglasaju članice i članove za novi Savjet MZ Sveti Stefan kojim će i dalje, siguran sam predsjedavati Vladislav Vlado Mitrović", poručio je Rađenović.