03-01-2015

Rađenović: Za prva tri dana januara ostvaren promet od četiri miliona eura

Rađenović: Za prva tri dana januara ostvaren promet od četiri miliona eura | Radio Televizija Budva

U Budvi je za prva tri dana praznika ostvaren promet od oko četiri miliona eura što opravdava naše napore i uložena finansijska sredstva za novogodišnji program na gradskom trgu, kazao je predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović.

Rađenović je za Televiziju Crne Gore rekao da je Budva imala uspješan novogodišnji program koji je potvrdio maksimu da dobro osmišljeni događaji dovode goste.

“Rezultati su nadmašili naša očekivanja. U budvanskim hotelima danas boravi 3.185 gostiju, a u apartmanima i privatnom smještaju oko 17.000 njih. To govori da je dnevno Budvu posjetilo oko 20.000 ljudi, čim možemo biti i te kako zadovoljni”, istakao je on.

Budvane i njihove goste u novogodišnjoj noći na prelazu iz 2014. u 2015, na tradicionalnom dočeku ispred zidina Starog grada 31. Decembra, zabavljali Alen Islamović i Goran Bregović. Prve januarske večeri održan je koncert popularnog hrvatskog kantautora Tonija Cetinskog, dok je sinoć nastupio legenda ex-Yu roka „Parni valjak“.

Rađenović je kazao da je program animirao dolazak gostiju iz Srbije, BiH, Hrvatske, Albanije, Turske, Italije, Rusije, Makedonije.

“Ova investicija će se isplatiti. Tražila je ukupan budžet od nešto preko 200.000 eura. Od toga je uloženo direktno 70.000 eura iz gradskog budžeta, a svi rezultati su prevazišli naša očekivanja i pokazali da se jedan ovakav način ulaganja u promociju i način dovođenja gostiju u produžetak turističke sezone višestruko isplati”, rekao je Rađenović.