19-05-2023

Radovanić: Koalicija „HRABRO se broji” čin odgovornosti za novu viziju Crne Gore

Koalicija “HRABRO se broji”, koju čine URA i Demokrate čin je odgovornosti zbog većeg interesa, a to su napredak i nova vizija razvoja Crne Gore, saopštio je danas generalni sekretar URE i kandidat za poslanika Mileta Radovanić.


Foto: Koalicija “HRABRO se broji”

On ističe da Crnoj Gori treba zajedništvo za izazove države koji predstoje.

"Zajedništvo da Crnu Goru učinimo boljim mjestom za život, konkretnim projektima, bez populizma. To smo do sada već uradili i napredak je očigledan jer brojke tako pokazuju. Zajedničko je to da Crna Gora postane naredna članica EU, a da bi to postala moramo da se izborimo sa organizovanim kriminalom i korupcijom koji su najveća prijetnja Crnoj Gori. Zbog toga smo se i odlučili na savez sa Demokratama", kaže Radovanić i dodaje da su Demokrate kao i njegova partija pokazale da su iskreni borci protiv organizovanog kriminala i korupcije.

On ističe da tokom obnašanja vlasti u državi ove dvije partije stvaraju državu srećnih brojeva.

"Zbog hrabrih odluka koje smo vukli danas brojimo veće plate i penzije, naknade za novorođenčad, dječje dodatke za svu djecu, besplatne udžbenike za sve osnovce, naknade majkama, otpremnine radnicima, vraćanje državne imovine… Ima novca i za veća ulaganja u zdravstvo, putnu i komunalnu infrastrukturu. Da je to zaista tako najbolji dokaz jeste što se upravo ovih dana broji višak u budžetu, koji iznosi 225 miliona eura", podcrtava Radovanić.

On zaključuje da je koalicija "HRABRO se broji" pravi politički izbor za sve građane Crne Gore, jer, kako smatra, borba protiv kriminala i korupcije ne smije stati ako želimo da se Crna Gora dalje razvija.