22-02-2022

Radovi na izgradnji igrališta na Svetom Stefanu odvijaju se u punom kapacitetu

Radovi na izgradnji dječijeg igrališta na Svetom Stefanu, za koje je Opština Budva izdvojila 220.00 eura, odvijaju se u punom kapacitetu. Kako je za naš portal kazala članica Savjeta Mjesne zajednice „Sveti Stefan“ Tijana Rađenović, očekuje se da će mještani do kraja turističke sezone imati na raspolaganju sadržaj na koji su dugo čekali.


Foto: MZ Sveti Stefan

"Odrađeni su iskopi, sprovedene instalacije koje su potrebne za igralište, završena je priprema terena, iskopani su temelji, izliveni pripremni zidovi i očekujemo da ćemo u narednom periodu dobiti više informacija o tome kada ćemo ugledati prve obrise terena. Mi mještani željno iščekujemo to, jer je u ovih 30 godina Sveti Stefan samo uništavan i ništa nije učinjeno po pitanju naše infrasture i izgradnje", kazala je Rađenović.

Ona je istakla da bi radovi mogli biti završeni do kraja ljeta.


Sa terena, Foto: MZ Sveti Stefan

"Zbog cijele situacije ne možemo precizirati, budući da nije usvojen budžet, pa je odložen proces finansiranja samog projekta. To dosta utiče na kompletne projekte u našoj opštini, pa i na ovaj Još uvijek imamo pozitivne stavove, željno iščekujemo kraj. Nadamo se da će igralište da bude završeno do kraja turističke sezone", rekla je članica Savjeta MZ Sveti Stefan.


Planirani izgled, Foto: Facebook

Igralište se gradi na lokaciji koja se nalazi na oko kilometar od nekadašnjeg hotela „Miločer“, na početku prve male kapije od Miločerskog parka. U koordinaciji Sekretarijata za komunalno stambene poslove Opštine Budva i Mjesne zajednice „Sveti Stefan“ planirana je izgradnja košarkaškog terena, teretane na otvorenom, kao i sadržaja za naše najmlađe sugrađane.

"Želim da se zahvalim nadležnima na volji i želji da ulože u naše mjeste. U saradnji sa opštinskim sekretarijatima za investicije i komunalno stambene poslove pripremili smo niz aktivnosti na uređenju. Tu su i redovne aktivnosti sa Komunalnim preduzećem koje su usmjerene na sređivanje kako pješačkih staza, tako i putnih pravaca kroz naše mjesto. Nadam se da ćemo sve to ispoštovati i pripremiti turističku sezonu sa manjim poteškoćama, optimistični smo da ćemo sve to završiti", zaključila je Rađenović.


M.S.