09-02-2021

Radović apelovao na sve sugrađane da se pridržavaju mjera

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović je, povodom alarmantne zdravstvene situacije u Opštini Budva, apelovao na sve sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mjera koje je propisalo Ministarstvo zdravlja Crne Gore kojima se štiti javno zdravlje svih građana.


Foto: Arhiva

Kako je rekao, teške epidemiološke okolnosti koje se, nažalost, reflektuju u velikom broju zaraženih u našoj Opštini ukazuju na neophodnost maksimalnog pridržavanja svih propisanih mjera.

"Upućujem molbu svim sugrađankama i sugrađanima da u narednim danima i nedjeljama pokažu visok stepen odgovornosti kako bi, zajedničkim snagama, sačuvali živote naših najmilijih i pružili podršku našim herojskim zdravstvenim radnicima", poručio je Radović.

On je pozdravio ogromne napore Ministarstva zdravlja Crne Gore, koje, kako je rekao, u ovim izazovnim vremenima nastoji da očuva naš zdravstveni sistem i obezbijedi neophodne vakcine koje će omogućiti normalan život.

"Posebnu zahvalnost dugujemo zdravstvenim radnicima, ljekarima i medicinskom osoblju koji pružaju nesebičnu podršku u izuzetno teškim uslovima iskazujući nadljudski napor u borbi protiv koronavirusa", kazao je predsjednik lokalnog parlamenta.

Apelovao je i na pojačan nadzor i kontrolu poštovanja epidemioloških mjera od strane inspekcijskih organa i nadležnih službi kako bi poštovanje mjera bilo potpuno, bez bilo kakvih propusta ili privilegija.

"S ponosom ističem da sam, zajedno sa svojim saradnicima, u stalnom kontaktu sa svim relevantnim ustanovama i nadležnim inspekcijskim službama, u cilju blagovremenog informisanja i adekvatnog reagovanja na novonastalu situaciju. Vjerujem da će vrijeme koje je pred nama pokazati visok stepen zrelosti i odgovornosti našeg društva u zajedničkoj borbi protiv koronavirusa", zaključio je Radović.


M.S.