26-11-2019

Radović poziva Carevića na protest za očuvanje Miločerskog parka

Predsjednik Skupštine Opštine Budva, Krsto Radović, uputio je zvanični dopis u kome poziva predsjednika Opštine, Marka Carevića da podrži građanski protest za očuvanje Miločerskog parka.

Radović poziva Carevića na protest za očuvanje Miločerskog parka | Radio Televizija Budva

Pozivajući se na Odluku o utvrđivanju javnog interesa radi zaštite i očuvanja Miločerkog parka, donesenoj na sjednici održanoj 11. oktobra 2017. godine, pozvani su i odbronici da prisutvuju protestu.

"Obavještavam Vas da je za petak, 29. novembar 2019. godine, sa početkom u 10 časova zakazan građanski protest na lokalitetu Miločerskog parka, a radi očuvanja istog.

Dopisom broj 10-342/20 od 26. novembra 2019. godine, obavjestio sam Vas o odlaganju početka održavanja nastavka 27. sjednice za 12.30 časova, dok su odbornici dopisom broj 10-342/19 od 26. novembra 2019. godine pozvani da prisustvuju protestu, prije svega imajući u vidu da je Skupština Opštine Budva na sjednici održanoj 11. oktobra 2017. godine donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa radi zaštite i očuvanja Miločerkog parka, čije se odredbe moraju poštovati", navodi se u dopisu.

"Ovom prilikom pozivam Vas, kao izvršni organ Opštine koji je shodno Statutu odgovoran za izvršavanje zakona, drugih propisa i opštih akata, da uzmete učešće u navedenom protestu i time date doprinos očuvanju Miločerskog parka kao javnog dobra od izuzetnog značaja", zaključuje se u dopisu koji je uputio predsjednik Skupštine Opštine Budva, Krsto Radović.