26-07-2022

Radović: Ukoliko Božović postane potpredsjednik Opštine, to će biti sunovrat političkih i moralnih načela

Predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Budva Krsto Radović oglasio se saopštenjem za javnost povodom tačke dnevnog reda sjutrašnje sjednice Odbora povjerenika koja se odnosi na imenovanje potpredsjednika Opštine Budva. Radović je poručio da će, ukoliko se funkcioner DF-a Milo Božović odluči na taj potez, to biti, kako je rekao, najveći sunovrat političkih i moralnih načela u Budvi.


Foto: Demokrate Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Zašto se niste dogovorili… ?

To je bilo dugo postavljano ali i očekivano pitanje građana Budve u proteklih više od godinu dana. Naizgled složeno pitanje sa sobom je nosilo daleko lakši odgovor. Kako se dogovarati sa onima čija je agenda djelovanja isključivo lični a ne interes Budve, sa onima koji su prijepodne smjenjivali naše kadrove a popodne nudili dijalog, sa onima koji su odbijali da zakažu redovne kolegijume na kojima bi se raspravljali problemi i pronalazila rješenja kako bi građani i turisti imali servis koji im je neophodan. O prljavoj kampanji protiv Demokrata, nedostatku kulture dijaloga, datoj riječi i poštovanju tek da ne govorim.

Jedini logični odgovor na nepresušnu želju za apsolutnom vlašću u Budvi pronašli smo u lažnim obećanjima brojnim građanima koji su im, nadajući se boljem, dali povjerenje na izborima 30.Avgusta. Očigledno su se , nedugo nakon izbora, sveli računi svih aktera tih obećanja i došlo se do zaključka da bi i Podgorica bila mala za tolika obećanja. Paralelno sa tim, lični interesi i biznisi su takođe postali najveći zavisnici o opštinsku kasu čime je začarani krug potpuno zatvoren.

I taman kad čovjek pomisli da su sve granice pređene, da vas više ništa ne može začuditi i iznenaditi, pojavi se informacija o načinu na koji će gospodin Milo Božović, vrlo izvjesno, postati potpredsjednik Opštine Budva. Ukoliko se gospodin Božović odluči na taj potez, to će biti najveći sunovrat svih političkih i moralnih načela u Budvi. Silu na sramotu, bez izbora i elementarnog dostojanstva, tim činom bi se poptuno ogolila njihova politika. Ali kad se sve dobro izanalizira očigledno da godpoda MBovci i njihovi partneri iz URE ne kontrolišu procese već samo izvršavaju naređenja.

Pa zar nisam nudio dogovor prije par mjesece da se povučemo sa funkcija i da se na najbolji mogući način pripremi turistička sezona? Znao sam šta nas očekuje i koliko je važno da kao društvo i grad uđemo spremni u turističku sezonu, da damo svoj maksimalan doprinos a ne da dozvolimo da naše lične razlike imaju bilo kakav uticaj na funkcionisanje grada. Pokazalo se da sam bio u pravu, danas dok štetu trpe svi građani Budve oni i dalje razmišljaju o svojim funkcijama i ličnom interesu.

Duboko bih bio razočaran u postupke gospodina Božovića, koji je ipak važio za čovjeka koji poštuje odrđene kodekse i pravila ponašanja. Međutim prihvatanjem da na ovako, kukavički način uđe u izbornu trku ne mogu opravdati bez čijenicom da su postali svjesni da njihova politika doživljava veliki sunovrat.

Budući da ću prisustvovati sjutrašnjoj sjednici, biće mi posebno zadovoljstvo da uzmem učešće u raspravi i da vidim kako se gospoda MBovci zajedno predlažu i biraju. Nadam se da tom prilikom, jedan o drugom, neće koristiti rječnik koji su koristili prilikom izbora nosioca njihove liste, tj da će se pokazati kako lični interes može da pomiri njihovu međusobnu mržnju.

Srećom Budva pamti slične političke trenutke, kada su se gospoda iz OKG-a međusobno predlagala i birala a budžet Opštine najviše trpio. I neka se sjutra odigra ta sjednica taman da vrteška ispred Starog grada, makar privremeno, dobije pojačanje u sali Skupštine Opštine Budva.