13-06-2017

Radulović: Čije interese štiti komunalna inspekcija Tivta

Tivatska komunalna inspekcija poslednjih dana vrši stalne kontrole i zadržavanja, te pismeno opominje taksi vozila iz Budve koji preuzimaju unaprijed dogovorene grupe putnika sa aerodroma, što znatno urušava sliku koju turisti nose iz Crne Gore, ističu iz Crnogorskog turističkog udruženja.

Radulović: Čije interese štiti komunalna inspekcija Tivta | Radio Televizija Budva

"Riječ je o grupama putnika koji imaju unaprijed zaključene ugovore sa hotelskim preduzećima u kojima su precizirane i relacije i cijene, što je u potpunosti u skladu sa članom 57. Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju", naglasio je predsjednik CTU Žarko Radulović.

Prema njegovim riječima, cijena ugovorenog prevoza od aerodroma Tivat do hotela u Budvi iznosi 15 eura, dok cijena vožnje na istoj relaciji sa individualnim taksistima, koji nude usluge na samom aerodromu, iznosi od 30 do 50 eura, pa i više, u zavisnosti od slobodne procjene i volje prevoznika.

"Imajući u vidu brojne probleme sa organizacijom taksi prevoza i loša iskustva koje turisti nose, posebno sa nelegalnim taksi prevoznicima, čudi odnos komunalne inspekcije koja zadržava vozila duže od 30 minuta, legitimiše turiste i stvara vrlo neprijatnu situaciju pred gostima. Postavlja se pitanje čije interese štiti komunalna inspekcija Tivta? Da li je, po procjeni komunalne inspekcije, prihvatljivo da se individualni taksisti, često i nelegalni, organizuju ispred aerodroma, stvaraju gužvu, preuzimaju goste bez ikakavog reda, naplaćuju po sopstvenom cjenovniku i potkradaju goste ili ćemo omogućiti taksi udruženjima da, sa zaključenim ugovorima i jasno određenim cijenama prevoza, rade u skladu sa Zakonom”, pita se Radulović.