05-08-2016

Radulović: Šansa Budve je to što nema apsolutne vlasti

Član Predsjedništva Socijaldemokrata SD Žarko Radulović saopštio je da će ta partija, nakon izbora, biti u vlasti u Budvi, ali da će insistirati da u nju uđu sve partije koje žele dobro gradu i koje Budvi mogu da vrate lidersku poziciju ne samo u Crnoj Gori nego i šire.

Radulović: Šansa Budve je to što nema apsolutne vlasti | Radio Televizija Budva

Radulović je u razgovoru za Dnevne novine istakao da su Socijaldemokrate Crne Gore nova partija na političkoj sceni i samim tim još nijesu imali prilike da se profilišu u Budvi i pokažu šta stvarno hoće.

"Mi, u stvari, hoćemo dobrim rezultatom na predstojećim izborima ne samo da donesemo dobro članovima SD-a, već dobro Budvi pa i šire. I znamo kako ćemo to uraditi. Činjenica je da imamo članove koji su, uglavnom, egzistencijalno obezbijeđeni, a oni su ušli u partiju ne da bi sebe obezbijedili, već da pomognu građanima da i oni budu egzistencijalno zbrinuti", rekao je on.

Prema njegovoj ocjeni Budva može i treba da bude prosperitetan grad u kojem će, kada SD bude u vlasti, za dvije godine, budžet biti u suficitu, uz sređenu situaciju u svim sferama ove opštine.

"To znači da dobar domaćin, bez sujete, sa jasnom željom i voljom, može da učini veliki iskorak ka znatno boljoj situaciji u Budvi. To možemo da iznesemo svi zajedno i to sve partije koje djeluju u Budvi, a koje imaju ambiciju da učine nešto dobro za ovaj grad, ali i za Crnu Goru. Samo ne treba da budemo sujetni i ne treba puno priče", ističe Radulović.

On tvrdi da oni koji se bave politikom to treba djelom da pokažu i da zbog toga SD ni jednu partiju ne doživljava kao suparnika. Doživljava ih kao partnere.

"U Budvi se može desiti da niko ne može da formira vlast i onda ćemo morati da sjednemo i razgovaramo. A kada se to dogodi onda treba da stavimo najbolje ljude na ključna mjesta u opštini, bez obzira kojoj partiji pripadaju. Onaj koji je kompetentan i spreman da časno radi dobiće poziciju. Nećemo zbog uskopartijskih interesa praviti trule kompromise, jer se pokazalo da se to, prije ili kasnije, vrati kao bumerang. I ne bi bio problem da ispaštaju partije, problem je što zbog toga ispaštaju građani. To više nećemo da dozvolimo, jer Budva treba da bude uzoran, bogat grad, a samim tim i grad bogatih građana", kaže suvlasnik hotela Splendid i kompanije Montenegrostars Žarko Radulović.

Između ostalog Radulović smatra da su se loše stvari u vođenju Budve dešavale jer je DPS bio previše jak.

"Ta partija nije imala konkurenciju, ali sada više nije tako. I upravo takva politička situacija je velika šansa za Budvu, jer više nema apsolutne vlasti, odnosno neće je, sigurno, biti. Ali, ako stvarno svi mi želio da uradimo za Budvu ono što pričamo, to je prava šansa, da napravimo kompetentnu upravu grada koja će Budvu za narednih par godina dovede u situaciju da bude lider, ne samo u Crnoj Gori nego i šire", naglasio je Radulović.

On podsjeća da se nekada podijelio i DPS i da je jedna grupacija shvatila koji je pravi put Crne Gore.

“Druga nije. Ostala je na onom istom kursu 90-ih godina. Došao je i referendum i ta je politika ponovo doživjela poraz i bili su zaćutali. Sada su se opet podigli. Evo i sada su na sceni i svakodnevno ih slušamo. Danas su opozicija ali istu priču, ciljeve i težnje, imaju svih ovih 26 godina. Dokle? Dokle ćemo slušati ljude koji zagovaraju politiku za koju je dokazano da je sunovrat za ovaj narod? Oni očekuju da ih građani slijede. Gdje? U prošlost. Oni neće zapadna mjerila, demokratiju i prosperitet, zato što su nas bombardovali. I ja sam bio protiv bombardovanja, ali zbog tog povratka u prošlost ne treba da idemo u avanturu i ulazimo u nekakve sisteme iz 90-ih godina", podsjetio je Radulović.

Takođe, on smatra da je uključivanje svih partija koji žele Budvi prosperitet, u ovoj konstelaciji političkih snaga, dobar okvir koji će gradu dati novi input.

"Nijesam u politici zbog politike i ona me samo košta. Bavim se njom jer volim Crnu Goru i u njoj će da žive moja djeca. Decenijama smo padali i dizali se. Ajmo, mi stariji, koji smo naučili nešto od tih padova da uradimo nešto da naša djeca ne padaju", poručuje on.

Radulović ističe i da podržava ulazak mladih ljudi u politiku, ali da se bez mudrosti starijih, teško može brzo i efikasno stići do zacrtanih ciljeva.