02-01-2024

Rajković: Ekipe Čistoće radile u punom kapacitetu za vrijeme novogodišnjih svečanosti u Budvi

Nakon nastupa 30. decembra na trgu ispred Starog grada prikupljeno je oko 61.000 kilograma miješanog otpada. Ekipe Čistoće imale su pune ruke posla, kazala je za Polis PR Komunalnog Budva, Aleksandra Rajković.


Foto: Arhiva/Komunalno Budva

Velika količina miješanog otpada prikupljena je tokom dvije novogodišnje večeri i odvezena na sanitarnu deponiju Možura, a Radna jedinica Čistoća je i nakon treće večeri ujutru očistila ulice Budve.

"Nakon nastupa 30. decembra na starogradskom trgu, prikupljena količina miješanog otpada iznosila je oko 61.000 kilograma. Ta količina je odvezena na sanitarnu deponiju Možura. Takođe, vrlo značajna količina je prikupljena i dan kasnije, ali ona je svakako manja. Radna jedinica Čistoća je u punom kapacitetu bila kako na ulicama Starog grada, tako i generalno na ulicama cjelokupne opštine Budva. Počeli smo nakon nastupa 30. decembra u 6 ujutru da čistimo grad, a već u 8 sati ne samo Stari grad, neko sve ulice, bile su apsolutno čiste. Očišćene su, usisane, oprane, tako da smo se vrlo dobro organizovali", istakla je Rajković.

Radnu jedinicu Zelenilo u narednim danima očekuje dosta posla.

"Njih tek očekuju korekcije, to jest prepravke na brojnim cvijetnjacima i parkovima. Obezbijedili smo glavni starogradski park, međutim imamo brojne parkove gdje su uočena oštećenja i očekuje ih sanacija", dodala je ona.


Rajković, Printscreen: YouTube/RTV Budva

2023. godina za Komunalno Budva bila je poslovno veoma uspješna.

"Što se tiče naplate, odnosno poslovanja našeg društva vrlo smo zadovoljni kada su u pitanju stalni i privremeni korisnici koji svoje stambene jedinice koriste isključivo u ljetnjim mjesecima. Takođe, zadovoljni smo i cjelokupnom organizacijom svih radnih jedinica koje su uspjele da odgovore na sve izazove tokom cijele godine", kazala je Rajković.

U ovoj godini se, kako je napomenula, neće ništa mijenjati, jer u ovim uslovima funkcionišu jako dobro, a to su primijetili kako sugrađani, tako i posjetioci Budve, zaključila je Rajković.