05-03-2022

Rakojević: Petrovac je ekipa koja ima potencijal

Novi trener fudbalera Petrovca Nikola - Peco Rakojević u četvrtak je odradio prvi trening sa ekipom, a već danas u utakmici sa Rudarom na domaćem terenu debitovaće kao šef struke "nebesko-plavog" tima. U razgovoru za naš portal on je istakao da je zadovoljan igračkim kadrom, te da očekuje da će u narednom periodu Petrovac bilježiti dobre rezultate u crnogorskom šampionatu.


Foto: Instagram/OFK Petrovac

Naš sagovornik najtrofejniji je trener na domaćoj sceni, osvojio je tri titule prvaka države, a njegov dolazak na klupu petrovačkog prvoligaša odjeknuo je u našoj sportskoj javnosti.

"Petrovac je ekipa koja ima potencijal i dosta iskusnih igrača. Mislim da bi moglo da se uradi nešto što svi žele, a to je da se poboljša plasman na tabeli i da tim zaigra onako kako se od njega očekuje. Plan uprave je da se dođe do Evrope", kazao je Rakojević.

Ideja novog trenera je da Petrovac igra ofanzivan fudbal, te da njegovi izabranici u svakoj utakmici idu na pobjedu.

"To je nešto što je normalno i očekivati, i tako razmišljati, jer ako niste optimista onda vam nema mjesta u fudbalu. Mislim da momci mogu da ostvare rezultat koji se od njih očekuje i nadam se da će Petrovac u narednom periodu postizati dobre rezultate", rekao je.

Osvrnuo se i na današnji duel sa Rudarom, koji će početi u 15 sati na stadionu Mitar - Mićo Goliš.

"Rudar ima dosta mladu i poletnu ekipu, nekoliko fudbalera koje sam i ja trenirao i sa njima radio. Sigurno je da i oni očekuju povoljan rezultat, ali mislim da Petrovac ima ekipu koja je sposobna da odradi dobar posao i mislim da ćemo to i uraditi", izjavio je Rakojević.

Petrovac trenutno zauzima petu poziciju na tabeli. "Nebesko-plavi" imaju bod manje od Iskre, a dva od Dečića. Ne zaostaju mnogo ni za drugoplasiranom ekipom Budućnosti koja ima "plus četiri".



M.S.