11-04-2020

Ranković: Po završetku pandemije, pad cijena nekretnina u Budvi

Interesovanja za prodaju i kupovinu nekretnina u Budvi, prema riječima jednog od vlasnika agencija za nekretnine trenutno nema, a kako ističe tako je i u cijeloj Crnoj Gori.

Ranković: Po završetku pandemije, pad cijena nekretnina u Budvi | Radio Televizija Budva

Aktuelne su realizacije započetih poslova nakon čega će prema riječima Nenada Rankovića, na tom tržištu nastupiti kratkotrajno zatišje.

"Svugdje je stalo, ne samo kod nas u Crnoj Gori, kod nas je situacija još i dobra, zahvaljujući tome što rade pošte i katastar, pa je funkcionisanje u ovom poslu koliko toliko moguće" kazao je.

Jedno je sigurno, kaže Ranković, kada se završi pandemija, cijene će padati.

"Mi smo turističko mjesto, Crna Gora generalno živi od turizma i kada sve ovo stane prvo treba sagledati posledice i ekonomsku situaciju, jer od toga nam najviše zavisi. Turska, Rusija i zemlje Sovjetskog savjeta su takođe zemlje od kojih nam zavisi budućnost u poslu sa nekretninama, budući da najviše investitora imamo baš iz tih država. Mnogi ovih dana zovu i spuštaju cijene, međutim interesovanja i dalje nema" istakao je.

Prema riječima našeg sagovornika najviše će pasti cijene starogradnje

"Pašće cijene starogradnje, ali i izostaće investicije od stranih zemalja" kazao je.

Uprkos stagnaciji na tržištu, Ranković ističe da postoje oni koji vrebaju povoljnu priliku, jer postoje i oni koji su shodno novonastaloj situaciji drastično spustili cijene.