07-09-2015

Raskid koalicije DPS-SDP u Budvi

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva, na sjednici održanoj 07.09.2015. godine, jednoglasno je donio je Odluku o raskidu Koalicionog sporazuma sa Opštinskim odborom Socijaldemokratske partije, koji je zaključen u septembru 2012. godine.

Raskid koalicije DPS-SDP u Budvi | Radio Televizija Budva

Ovu inicijativu je danas, neposredno prije održavanja sjednice Opštinskog odbora, jednoglasno podržao i Izvršni odbor budvanskog DPS-a.

„Istrajavajući i poštujući program DPS-a Crne Gore i Izborni program DPS-a Budva, Opštinski odbor je ocijenio da je drugi koalicioni partner, u velikoj mjeri, narušavao zaključeni sporazum, postupajući neprincipijelno, direktno nanoseći štetu funkcionisanju Opštine Budve, ali i osnovnim interesima građana.
Više je nego očigledno da DPS zalaže za privlačenje kvalitetnih stranih investicija, razvoj osnovnih turističkih sadržaja i otvaranje novih radnih mjesta u sektoru turizma, što je, za vrijeme trajanja naše koalicije, više puta sprečavala Socijaldemokratska partija socijalista, o čemu najbolje svjedoči slučaj „Kraljičine plaže“, koji je nanio direktne štete građanima cjelokupne budvanske opštine.

Čitav niz poteza našeg bivšeg koalicionog partnera uslovio je donošenje ovakve odluke: bojkot sjednica parlamenta, neizglasavanje odluka od značaja za građane Budve, kao i poslednji dogadjaj u političkom životu našeg grada – izbor Predsjednika Opštine, gdje su i pored postignutog međupartijskog dogovora, neposredno pred samo glasanje odbornici Socijaldemokratske partije uslovili svoje glasanje traženjem skraćenja mandata Skupštine i održavanjem vanrednih izbora.

To svakako govori dosta o tome da principi predvidjeni Koalicionim sporazumom nisu poštovani, kao što bi trebalo od strane SDP-a, za razliku od naše partije DPS-a, čiji odbornici su (i pored protivljenja velikog broja članova) u lokalnom partlamentu podržali izbor bivšeg potpredsjednika Opštine – Ljubomira Filipovića.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista ipak želi da se obrati svim građanima naše opštine i da im poruči da se raskid koalicije sa SDP-om neće odraziti na funkcionisanje Opštine, kao servisa građana u punom kapacitetu i da će naša partija, u saradnji sa drugim koalicionim partnerima, nastaviti da afirmiše prave vrijednosti i ciljeve, samo i isključivo u interesu građana Budve“, navodi se u saopštenju OO DPS Budva koje potpisuje predsjednik Opštine Budva Srđa popović.