24-05-2020

Rašović: Srećni smo što će Crna Gora biti domaćin teniskog spektakla

Umjesto na Vimbldonu, koji je zbog pandemije korona virusa otkazan prvi put od Drugog svjetskog rata najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, ove godine krajem juna igraće u Crnoj Gori, prenosi portal Cdm.


Foto: Ilustracija

Na trećem od četiri planirana turnira “Adria tur”, u njegovoj organizaciji. Još nije određeno koji će crnogorski grad ugostiti Đokovića i još neke od vrhunskih asova kakvi su Dominik Tim i Grigor Dimitrov, ali nezvanično tu privilegiju imaće tivatski kompleks Porto Montenegro.

Još ako bi i publika mogla da prisustvuje bio bi to teniski spektakl kakav Crna Gora nije imala, bez obzira što je u pitanju egzibicioni turnir i što će prihod ići u humanitarne svrhe. U Teniskom savezu Crne Gore još nisu zvanično obaviješteni o turniru, ali mu se svakako raduju.

“Teniski savez Crne Gore nije dobio nikakav dopis, organizator Adria tura je agencija koja nas još nije zvanično kontaktirala, ali srećni smo što će Crna Gora biti domaćin teniskog spektakla”, kazao je za Dan predsjednik TSCG Dimitrije Rašović.

“Javnost je o organizaciji turnira obaviještena iz medija, a mi smo u kontaktu sa Teniskim savezom Srbije i bićemo spremni da turnir bude organizovan na najvišem nivou. Kao domaćin pominje se Porto Montenegro, ali interesovanje su pokazali i Podgorica, Nikšić, Budva, Ulcinj… Vremena ima još dovoljno, a u toku iduće nedjelje ćemo više znati”, dodao je Rašović.

Izvjesno je da će iz Crne Gore, koji god grad da bude domaćin biti poslata najljepša slika u svijet, budući da je teniska sezona suspendovana.

“Biće to ne samo najljepša promocija tenisa koji će dobiti još na popularnosti u Crnoj Gori, već turizma i države. Turneju će prenositi Sport klub, pa će lijepa slika iz Crne Gore otići i u svijet”, poručio je Rašović.

Turneja će krenuti iz Beograda, 14. i 15. juna, potom će domaćin biti Zadar (20-21. jun), zatim neki od crnogorskih gradova (27-28. jun), a završiće se u Banja Luci, 3. i 4. jula. Sarajevo će takođe biti domaćin egzibicionog meča između Novaka Đokovića i Damira Džumhura. Tenisa ovog ljeta neće biti u svijetu, ali će ga biti u regionu.

Đoković elitu dovodi i u Crnu Goru.







Izvor: Dan/Cdm