16-04-2024

Raspisan konkurs za javni linijski prevoz putnika u opštini Budva

Sekretarijat za komunalno stambene poslove na osnovu Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju i Odluke o gradskom i prigradskom linijskom prevozu putnika raspisuje Konkurs o dodjeli linija za obavljanje djelatnosti javnog linijskog prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Budva, bez naknade, po utvrđenom Planu linija.

Raspisan konkurs za javni linijski prevoz putnika u opštini Budva | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija/pixabay

Dodjela linija za prevoz putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji opštine Budva dodjeljuje se na period od četiri godina.

Detalji iz Konkursa:

A. STALNE LINIJE OD 01.01. DO 31.12. GOD.:

Linija broj 1 (jedan)
PRAVAC: Lastva Grbaljska-Budva (Mediteranska ulica) - Petrovac Buljarica 5 (pet) polazaka
PRAVAC: Buljarica Petrovac
polazaka

Budva (Mediteranska ulica)-Lastva Grbaljska 5 (pet)
Za prevoz je potreban 1 (jedan) autobus.

Linija broj 2 (dva)
PRAVAC: Budva (JUOŠ "Stefan M. Ljubiša) – Topliš 6 (šest) polazaka PRAVAC: Topliš - Budva (JUOŠ "Stefan M. Ljubiša) 6 (šest) polazaka
Za prevoz je potreban 1 (jedan) autobus.

Linija broj 3 (tri)
PRAVAC: Budva (Mediteranska ulica) - Sveti Stefan 17 (sedamnaest) polazaka PRAVAC: Sveti Stefan - Budva (Mediteranska ulica) 17 (sedamnaest) polazaka Za prevoz je potreban 1 (jedan) autobus.

Linija broj 4 (četri)
PRAVAC: Budva (Mediteranska ulica) - Markovići - Lapčići - Pobori - Brajići 3 (tri) polaska PRAVAC: Brajići - Pobori - Lapčići- Markovići - Budva (Mediteranska ulica) 3 (tri) polaska Za prevoz je potreban 1 (jedan) mali autobus.

Linija broj 5 (pet)
KRUŽNI TOK: Hotel,,Park" - ul. Žrtava Fašizma
Topliški put ul. Mediteranska
Bulevar - Jadranski magistralni put - Hotel,,Park" 15 (petnaest) polazaka Za prevoz je potreban 1 (jedan) autobus.

B. SEZONSKE LINIJE OD 15.06. DO 15.09. GOD.:

Linija broj 6 (šest)
PRAVAC: Lastva Grbaljska Budva (Mediteranska ulica)-Petrovac-Buljarica 4 (četiri)
polaska
PRAVAC: Buljarica Petrovac
polaska
Budva (Mediteranska ulica)-Lastva Grbaljska 4 (četiri)
Za prevoz je potreban 1 (jedan) autobus.

Linija broj 7 (sedam)
PRAVAC: Budva (JUOŠ"Stefan M. Ljubiša) - Topliš 6 (šest) polazaka PRAVAC: Topliš - Budva (JUOŠ"Stefan M. Ljubiša) 6 (šest) polazaka Za prevoz je potreban 1 (jedan) autobus.

Linija broj 8 (osam)
PRAVAC: Budva - Sveti Stefan 45 (četrdesetpet) polazaka
PRAVAC: Sveti Stefan - Budva 45 (četrdesetpet) polazaka Za prevoz su potrebna 2 (dva) autobusa.

Linija broj 9 (devet)
PRAVAC: Budva - Petrovac 8 (osam) polazaka
PRAVAC: Petrovac - Budva 8 (osam) polazaka
Za prevoz je potreban 1 (jedan) autobus.

Linija broj 10 (deset)
PRAVAC: Budva - Jaz - Trsteno 13 (trinaest) polazaka PRAVAC: Trsteno - Jaz - Budva 13 (trinaest) polazaka Za prevoz je potreban 1 (jedan) autobus.

Trase linija i minimalan broj polazaka za svaku liniju se utvrđuje Planom linija za obavljanje djelatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika u javnom drumskom saobraćaju na području opštine Budva. Izvod iz Plana linija zainteresovani ponuđači mogu podići u Sekretarijatu za komunalno stambene poslove svakog radnog dana u vremenu od 9:30 do 11:00 časova.

Pravo učešća na konkurs ima:

privredno društvo, sa svojstvom pravnog lica, u privatnoj svojini ili preduzetnik registrovan za obavljanje djelatnosti javnog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju.

Učesnici konkursa su dužni da uz prijavu na konkurs dostave sledeće:

- dokaz da su registrovani za obavljanje djelatnosti prevoza putnika, u skladu sa članom 17 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Službeni list CG", br. 71/17 od 31.10.2017. godine);
prijavu sa tačnim nazivom i adresom ponuđača

- dokaz da im je stvarno sjedište, odnosno prebivalište na teritoriji Crne Gore (član 19 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Službeni list CG", br. 71/17 od 31.10.2017. godine))
dokaz da imaju dobar ugled (član 20 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Službeni list CG", br. 71/17 od 31.10.2017. godine))

- dokaz da imaju dobru finansijsku sposobnost (član 21 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Službeni list CG", br. 71/17 od 31.10.2017. godine));

- dokaz da imaju zaposleno odgovorno lice za prevoz koje je stručno osposobljeno (član 22 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Službeni list CG", br. 71/17 od 31.10.2017. godine);
dokaz da imaju vozila u svojini, zakupu ili lizingu (član 20 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Službeni list CG", br. 71/17 od 31.10.2017. godine))

- dokaz da vozila ispunjavaju posebne tehničke, tehničko eksploatacione (ovjerena kopija saobraćajne dozvole, karton o periodičnom pregledu i zapisnik nadležnog organa)

- ugovor o obaveznom osiguranju putnika od posljedica nesrećnog slučaja za svako vozilo kojim se obavlja prevoz

- dokaz o posjedovanju prostora, uređaja i opreme i zaposlene radnike (stručno osposobljene) za održavanje vozila i za obavljanje dnevnih preventivnih tehničkih pregleda ili je obavljanje tih poslova putem ugovora povjerio ovlašćenom licu

- uvjerenje poreske uprave da nema neizmirenih poreskih obaveza za pravno lice; potvrda Privrednog suda da se protiv preduzeća ne vodi stečajni ni likvidacioni postupak

- predlog cijena usluga prevoza po linijama (cjenovnik usluga prevoza u pet primjeraka, potpisan i ovjeren od strane prevoznika, sa naznakom za pojedinačne i mjesečne karte)

- red vožnje po linijama, usklađen sa Planom linija (sa svim potrebnim elementima: naziv i sjedište prevoznika

- broj i naziv linije; broj polazaka, trasu i dužinu linije u oba smjera; naziv i redosljed stajališta u oba smjera; vrijeme svih polazaka u oba smjera (radni dani, subote, nedelje i dane praznika); sezonsko odstupanje u redu vožnje (đački raspusti i slično); vremenski period u kome se održava linija; režim održavanja; rok važenja reda vožnje).

Dokumentacija koja se predaje mora biti u orginalu ili ovjerena kopija. Ponuda mora obuhvata sve Planom utvrđene linije raspisane ovim konkursom i jedino kao takva biće prihvatljiva i razmatrana. Ponude dospjele nakon navedenog roka biće vrećene podnosiocu ponude, dok ponude koje ne sadrže sve Planom utvrđene linije i ponude uz koje nijesu priloženi traženi dokazi biće odbijen kao neispravne.

Otvaranje ponuda će se obaviti Komisija za sprovođenje konkursa.

Komisija će u roku od pet dana od dana otvaranja ponuda razmotriti prispjele ponude o čemu će sačiniti izvještaj i predložiti najpovoljnijeg ponuđača.

Kriterijumi za izbor najpovoljnije ponude su sljedeći:
raspoloživi kapaciteti (vozni park): 20 bodova, ostale ponude sa manjim po 4 boda.

- ponuđač sa najvećim kapacitetom voznog parka kapacitetom se vrednuju u opadajućem nizu od Minimalni raspoloživi kapacitet, sa kojim raspolaže ponuđač za prijavu na Konkurs je 12 autobusa.
- cijena prevoza po pojedinačnim linijama:
- najpovoljnija ponuđena cijena - 30 bodova:
- odstupanje od najpovoljnije ponuđene cijene do 5% umanjuje se za 5 bodova;
- odstupanje od najpovoljnije ponuđene cijene od 5% do 10% umanjuje se za 8 bodova;
- odstupanje od najpovoljnije ponuđene preko 10% umanjuje se za 10 bodova;
- veći broj polazaka po pojedinačnim linijama:
- ponuda sa najviše broja polozaka na liniji - 30 bodova:
- odstupanje od najvišeg broja ponuđenih polozaka na liniji do 5% umanjuje se za 5 bodova;
- odstupanje od najvišeg broja ponuđenih polozaka na liniji od 5% do 10% umanjuje se za 8 bodova;
- odstupanje od najvišeg broja ponuđenih polozaka na liniji preko 10% umanjuje se za 10 bodova;
-reference ponuđača: ponuđač sa najboljim referencama - 20 bodova, ostale ponude sa lošijim referencama se vrednuju u opadajućem nizu od po 4 boda.

Rok za dostavljanje pismenih ponuda je osam dana od dana objavljivanja konkursa

Prijave dospjele nakon navedenog roka neće biti razmatrane.

Po okončanom postupku, sa izabranim ponuđačem će se potpisati Ugovor o subvencioniranju prevoza učenika i penzionera. Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se u zatvorenoj koverti sa naznakom „NE OTVARAJ - PONUDA DODJELA LINIJA ZA GRADSKI I PRIGRADSKI SAOBRAĆAJ" na adresu: Opština Budva, Sekretarijat za komunalno stambene poslove, Trg sunca 3, Budva. Otvaranje ponuda obaviće se 24.04.2024. god. u prostorijama Opštine Budva, sa početkom u 12 časova.

Preduzetnici ili preduzeća kojima budu dodijeljene linije nakon donošenja Odluke, obavezni su dostaviti Ugovor o radu sa radnicima (2 radnika – vozača po jednoj voznoj jedinici, sa položenim vozačkim ispitom, odgovarajuće kategorije).