03-06-2020

Raspisano 9.200 mjesta za sezonske poslove

Za sezonske poslove od početka godine do 1. juna raspisano je 9.200 slobodnih radnih mjesta, od čega 2.500 u turizmu. Postoji interesovanje poslodavaca i ima raspisano mnogo oglasa, od kojih neki još traju, kazala je u Jutarnjem programu TVCG Gordana Vukčević iz Sektora za posredovanje u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore.


Ilustracija (Foto: Pixabay)

Istakla je da se tokom sezone najviše traže kuvari, konobari, šankeri, sobarice…

"Činjenica je da će ova sezona biti jedna od najneizvjesnijih i najizazovnijih, ne samo kod nas, već i u svijetu. Nadu uliva izuzetna epidemiološka situacija Crnoj Gori, što državu čini primaljivom destinacijom za turiste", navela je Vukčević, prenosi Portal Analitika.

Situacija sa koronom nova je za sve institucije, pa i Zavod, a Vukčević ističe da su se trudili da to bude izazov i da kapacitete prilagode tome da izađu u susret ciljnim grupama.

"Biće sezonskog zapošljavanja, imamo raspisane konkurse, koliko će to biti u odnosu na prethodne godine rano je pričati. Mi se pripremamo i sezone će biti", poručila je Vukčević.

Minuli period, kako navodi, iskoristili su za sastanke sa poslodavcima, a tokom čitave godine rade na realizaciji i sprovođenju aktivnosti na što većem zapošljavanju crnogorske radne snage na sezonskim poslovima.

Vukčević je saopštila da je tokom epidemije zabilježeno povećanje od 6.500 nezaposlenih na evidenciji Zavoda.


Izvor: Investitor.me