20-06-2024

Razmatra se zatvaranje gornjeg šetališta za automobile od 18h

Frekventan saobraćaj u šetališnoj zoni predstavlja problem ne samo za pješake već i za vozače, a posebno turiste koji se kreću u organizovanim grupama. Samo trenutak nepažnje može odsvesti do saobračajnog udesa, zbog toga je neophodna apsolutna budnost i koncentracija koje nedostaju tokom ovih ljetnjih vrućina. Odjeljenje CB Budva pokrenuće inicijativu da se saobraćaj šetalištem obustavi od 18h u narednom periodu.


Foto: Arhiva portala

Kamioni, automobili, trotineti, pješaci i turisti svi zajedno koriste šetališnu zonu unazad pet mjeseci, iako su radovi u Mediteranskoj ulici i Ulici 22. novembra počeli prije pet mjeseci doveli su do preusmjeravanja saobraćaja na šetalište što je izazvalo velike gužve u ovom dijelu grada.

Pješačka promenada postala je veoma prometna, a saobraćajni kolapsi posebno su dominantni oko 16.20h, kada je nemoguće proći ovom ulicom, ukoliko je potrebna intervencija Hitne pomoći ili Vatrogasne jedicnice ostaje samo nada da će uspjeti da se probiju na vrijeme.

Načelnik Komunalne inspekcije i Polciije kazao nam je da su svakodnevno na terenu i da sami obavljaju aktivnosti regulacije saobraćaja uz pomoć Komunalne polciije, ali bez asistenicje policije odjeljenja bezbjednosti Budva.

U šetalinoj zoni pauk odnese oko 30 automobila dnevno, a izda se i veliki broj prekršajnih naloga, da je nadležnost šetališne zone i svih nepravilnosti u ovom dijelu kada je riječ o soabraćaju nadležnost Komunalne isnpekcije i policije tvrdi prvi čovjek Odjeljenja bezbjednosti Budva, Dragoljub Vujović.

On je u telefonskom razgovoru za Polis kazao da će pokušati da u pregovorima sa lokalnom samoupravom obezbijedi da od 18h bude zatvorena šetališna zona za automobile jer bi se na taj način doprinijelo bezbijednost pješaka i turista.

Da li će do kraja ovog mjeseca ono biti ono čemu je i namijenjeno, pješačka zona bez automobila odstaje da se vidi.