06-04-2016

Rekonstrukcija puta prema Akva parku i kroz naselja Seoce i Prijevor

Put koji je sve češće, naročito u sezoni, u upotrebi kroz prigradska naselja Seoce i Prijevor u veoma je lošem stanju, na šta već duže vrijeme ukazuju mještani ovog kraja.

Rekonstrukcija puta prema Akva parku i kroz naselja Seoce i Prijevor | Radio Televizija Budva

Putni pravac Topliš - Žuta greda koji je u lošem stanju već duži niz godina trebalo bi uskoro da bude privremeno saniran do nekog trajnijeg rješenja.

Postoji namjera opštine Budva u poslednje dvije godine da se ovaj problem riješi.

- Procedura koja slijedi je raspisivanje tendera, izbor izvođača kada će konačno početi asfaltiranje puta prema Akva parku, a nakon toga na red bi došao put kroz Seoce i Prijevor. Vrijednost radova procijenjena je na oko 400.000 hiljada eura, kazao je Srđa Popović, predsjednik opštine Budva.

I privremeno rješenje koje podrazumjeva sanaciju lošeg puta olakšaće život mještanima ovog kraja, medjutim prevazilaženje problema na duži rok zahtjeva više novca i pripremnih aktivnosti.

- Neophodno je što prije riješiti ovaj problem jer je put odavno prestao da bude seoski, već alternativni pravac sa Jaza i trajnom rekonstrukcijom u toku sezone bi se izbjegle nesnosne gužve, kazao je Milorad Pustahija iz MZ Prijevor - Seoce.

Opširnije u večerašnjem Polisu


Jasna Marković