08-12-2021

Renata Kralj: Kuvanje me opušta, fotografija mi je strast

Kulinarstvo je za mene kao neka vrsta meditacije, kaže naša sugrađanka Renata Kralj koja tako doživljava svoj hobi u kojem posebno uživa onda kada priprema razne specijalitete za svoje prijatelje i porodicu. Ona je diplomirani menadžer u turizmu i hotelijerstvu, a inspiraciju za sve što radi pronalazi u ljudima koji je okružuju.


Foto: Renata Kralj

Kada je bila dijete, kuhinja je nije toliko zanimala, međutim početkom studija aktivirala se ljubav za ovaj hobi i želja za istraživanjem i isprobavanjem različitih ukusa.



"Mnogi smatraju da je kuvanje komplikovano i da oduzima dosta vremena, pa me upravo to inspirisalo da napravim instagram stranicu gdje ću prikazati kako se uz malo truda i vremena mogu pripremiti različiti specijaliteti na uzbudljiv i jednostavan način", kaže Renata.



Na samom početku pripremala je klasične, tradicionalne recepte ali kako kaže, uvijek na svoj način.

"Sada volim da sama smišljam jednostavne recepte, posebno da kombinujem različite začine. Ranije sam obožavala da pratim kulinarske emisije svjetskih kuvara, ali danas taj vid inspiracije uglavnom pronalazim na instagramu", istakla je ona.



Inspiriše je dosta toga, ali najviše ljudi koji je okružuju.



"Volim mediteransku kuhinju, nikad mi neće dosaditi isprobavanje različitih pasti i rižota", kroz osmijeh kaže Renata.



Fotografija je veoma bitna.

"Veoma mi je važno da fotografije koje dijelim na stranici budu dobre, prije svega jasne, da prikažu i hranu kakva jeste ali i ostale detalje", rekla nam je ona.



Renata smatra da su gastro ponuda i turizam u neraskidivoj vezi.

"Gastro ponuda Budve sa mediteranskom kuhinjom često je i motiv u privlačenju turista iz regiona, ali i svijeta. Mnoge destinacije su prepoznatljive upravo zbog svoje tradicionalne gastro ponude i to je ono čemu i Crna Gora treba da teži jer imamo jedinstvenu i prepoznatljivu kuhinju, posebno na sjeveru ali i u primorskim gradovima", ističe ona.



"Što se tiče moje stranice na instagramu planiram da nastavim da dijelim recepte i ideje kao do sada, a potrudiću se da više pišem i fotografišem gastro ponudu u Crnoj Gori", sa zadovoljstvom je zaključila Renata.

Više fotografija kao i inspirativne i originalne recepte možete pogledati na linku:

Renatine kulinarske čarolije


D.Č.