11-04-2020

Ronaldo: U Barseloni me nisu cijenili dovoljno

Bio je najbolji kad je bio spreman i zdrav, i danas je, po mnogima, najbolji napadač svih vremena. Brazilac Ronaldo još kao tinejdžer je zablistao u "PSV"-u, gdje je došao iz "Kruzeira", a "Barselona" ga je dovela 1996. u transferu vrijednom današnjih 15 miliona eura.

Ronaldo: U Barseloni me nisu cijenili dovoljno | Radio Televizija Budva

Foto: Marca

Za Barsu je odigrao 49 utakmica i postigao 47 golova, da bi neočekivano, poslije samo jedne sezone, otišao u "Inter", u najvećem transferu svih vremena.

Zašto?

"Nisu me dovoljno cijenili u Barseloni", otkrio je Ronaldo.

"Nakon odlične sezone nudili su mi novi ugovor koji je bio zaista nedovoljan. Stigla je ponuda "Intera" i odlučio sam da je prihvatim. Dali sve što sam htio."

Dvije teške povrede spriječile su ga da u "Interu" pokaže sve što zna, na 98 utakmica i postigao je 59 golova, vodio milanski klub do titule pobjednika Kupa UEFA 1998.

Nakon što je gotovo sam odveo Brazil do svjetske titule u Japanu i Južnoj Koreji 2002. prelašao je u "Real". U 127 nastupa upisao je 83 gola.

Bernabeu je napustio 2007. i otišao u "Milan", ali je taj transfer je bio labudova pjesma jednog od najvećih fudbalera svih vremena.

Izvor: Vijesti