17-09-2019

Rotarijanci Dnevnom centru poklanjanju specijalizovani pedijatrijski uređaj “Motomed”

U četvrtak, 19. septembra, sa početkom u 10.30h , u prostorijama JU “Dveni centar za djecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju” u Budvi, predstavnici Rotari kluba Budva će zaposlenima u centru uručiti specijalizovani pedijatrijski uređaj “Motomed”.

Rotarijanci Dnevnom centru poklanjanju specijalizovani pedijatrijski uređaj “Motomed” | Radio Televizija Budva

Nabavka “Motomeda” rezultat je humanitarne akcije “Za djecu Budve sa posebnim potrebama”, koju je Rotari klub Budva vodio u 2017/2018. rotarijanskoj godini, za vrijeme predsjedavanja Vladimira Bulatovića. Sve humanitarne aktivnosti pomenute godine koje prate rad i svečanosti RC Budva, posebno “Summer Party” i
“Ladies’ Night”, bile su usmjerene za prikupljanje sredstava za nabavku adekvatne opreme prilagođene potrebama JU “Dnevni centar”. Zbog specifičnih okolnosti koje su pratile početak rada ustanove, RC Budva opremu dodijeljuje u tekućoj rotarijanskoj godini.



Uređaj “Motomed” je vrsta specijalizovanog bicikla, koje korisnicima omogućava adekvatnu stimulaciju mišićno-skeletnog, neurološkog i kardiološkog sistema, neophodnu kako u procesima rasta i razvoja, tako i tokom terapeutskih i rehabilitacionih procesa.

Ovo je samo jedna u nizu akcija kojima članovi RC Budva, zajedno sa
rotarijancima, poslovnim partnerima i prijateljima, nesebično služe zajednici u kojoj djeluju i time ispunjavaju misiju Rotarija.