08-12-2014

Rotary club Budva nabavio pomagala za slabovidu djecu CG i imobilijar za budvanske vrtiće

Rotary club Budva nabavio pomagala za slabovidu djecu CG i imobilijar za  budvanske vrtiće | Radio Televizija Budva

Na tradicionalnoj Ladies Night, Rotary club Budva je 6. decembra 2014. godine sumirao dvogodišnju akciju za nabavku aparata i pomagala za slabovidu djecu Crne Gore.

Zahvaljujući ovoj akciji 28 mališana je dobilo pomagala i to u 2013.godini 12 i tokom 2014. godine 16 djece, istakao je inicijator akcije Predrag Milašević.

U saradnji sa Institutom za bolesti djece KBC CG i stručnom konsultantkinjomdr. Vesnom Jakšić iz Klinike za očne bolesti KC Zvezdara, sva slabovida djeca na teritoriji Crne Gore su dobila odgovarajuća pomagala. Po podacima 5% svake populacije je slabovido, što je za članove UO Rotary cluba Budva bio podstrek da se odluče za akciju pomoći djeci koja imaju ograničeno vidno polje bez mogućnosti intervencije i operacije.

Nabavljena pomagala u vrijednosti preko 10 hiljada eura, zbog mogućnosti zamjene i korišćenja za više osoba, ostaju u vlasništvu Instituta za bolesti djece KBC.

Rotary club Budva će i u narednom periodu nastaviti ovu akciju a na Ladies Night je realizovana kroz aukciju slika i lutriju i akcija za nabavku imobilijara za vrtiće JPU „Ljubica Jovanović Maše“. Kao zahvalnost što rotarijanci brinu za najmladju populaciju Budve, vrtićani su izveli prigodan program.