01-09-2022

Rukometaši Budvanske rivijere pripremaju se za novu sezonu, cilj je osvajanje dupla kruna

Rukometni klub Budvanska rivijera uspješno obavlja pripreme pred predstojeću sezonu u Prvoj crnogorskoj ligi. Predsjednik kluba Ivan Sekulović izjavio je za "Polis" da pripreme protiču dobro, da je klub doveo novog trenera, kao i nekoliko rukometaša koji će upotpuniti tim ove sezone.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

"Prije desetak dana započeli smo pripreme koje ćemo cijelo vrijeme provesti u Budvi. Imaćemo par kontrolnih utakmica u Republici Srpskoj i u Hrvatskoj protiv Dubrovnika. Tu je i novi-stari trener Brano Božović koji je, što mogu sa sigurnošću da tvrdim, jedan od najboljih trenera kako kod nas, tako i u regionu. Što se tiče novih igrača, pokrili smo sve pozicije i imamo kompletan tim. Doveli smo pivota Šćekića, u pregovorima smo sa još jednim desnim krilom", istakao je Sekulović.

Očekivanja su velika, a cilj ove sezone biće osvajanje duple krune.

"Prošle godine cilj je bio samo prvenstvo. Pred kraj sezone apetit nam je porastao, željeli smo i Kup, ali nismo uspjeli da ga osvojimo. Ta sezona je već iza nas, rado je se sjećamo, ali stižu novi mečevi i pokušaćemo da dođemo do duple krune", naveo je predsjednik RK Budvanska rivijera.

Okosnicu tima činiće mladi igrači.

"Imali smo sastanak i stavili akcenat na pojačan rad sa mlađim igračima, na koje ćemo od sljedeće sezone 100 posto računati. Tražili smo pomoć i od direktora škola koje se nalaze na području opštine Budva, da nam dodijele termine, kako bi pojačali rad i individualno, ne samo timski, radili sa njima i spremali ih za sledeću sezonu. Jer, od tada definitivno računamo na igrače koji su sada u kadetskom i juniorskom pogonu", zaključio je Sekulović.

Nova sezona počinje 24. septembra, a Budvanska rivijera spremno čeka prvu utakmicu.



M.S.