26-12-2020

Ruski državljanin lišen slobode zbog sumnje da je izvršio tešku krađu

Budvanska policija je u kratkom roku rasvijetlila dvije teške krađe koje su počinjene na štetu jedne prodavnice mobilnih telefona i prodavnice sportske opreme.

Ruski državljanin lišen slobode zbog sumnje da je izvršio tešku krađu | Radio Televizija Budva

Foto: Pixabay

Kako je saopšteno iz Uprave policije, uhapšen je jedan osumnjičeni dok se tri ruska državljanina potražuju od strane policije u vezi navedenih predmetnih krađa.

Službenicu Centra bezbjednosti Budva su lišili slobode D.B. (46) ruskog državljanina zbog sumnje da je izvršio teške krađe. Osumnjičenom je državni tužilac odredio zadržavanje do privoda sudiji za istragu.

Sumnja se da je on, sa ostalim licima u noći između 10. i 11. decembra počinio navedeno djelo na štetu prodavnice „Mobile shop Exclusive“ na način što je uz upotrebu podesnog sredstva provalio u unutrašnjost gdje je sa ostalim licima izvršio premetačinu kada su otuđili izvjesnu količinu maski za mobilne telefone, prateće opreme za telefone i novac u iznosu od 100 eura. Ukupna prodajna vrijednost otuđenih stvari i pričinjene štete navedenoj firmi iznosi 3.404 eura.

Sumnja se da je D.B. 18. decembra, sa drugim licem izvršio tešku krađu na štetu butika „IN Store“. Lica su maskirana podesnim sredstvom polomila ulazna vrata od stakla i iz unutrašnjosti butika otuđila više komada brendirane garderobe nakon čega su se udaljila sa lica mjesta.

Osumnjičeni su pričinili materijalnu štetu navedenom butiku u iznosu od oko 70.000 eura.

Juče je budvanska policija, postupajući po naredi sudije za istragu izvršila pretrese na više lokacija u cilju pronalaska stvari i predmeta koje su prethodno otuđene.

Na jednoj od „štek“ lokacija policijski službenici su pretresom pronašli predmete i stvari koje su otuđene iz prodavnice mobilnih telefona i butika.

"Policija nastavlja aktivnosti u cilju pronalaska ostalih lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima a za kojima je raspisana potraga. Tragovi izuzeti sa lica mjesta su dostavljeni u Forenzički centar gdje su predmet vještačenja", navodi se u saopštenju Uprave policije.