19-06-2023

Ruski saksofonista Oleg Kireyev večeras na Jadranskom festivalu igre u Budvi

Ruski saksofonista Oleg Kireyev izvešće večeras koncert pod nazivom "Summertime" u okviru premijernog Jadranskog festivala igre. Koncert će biti održan na sceni između crkava u Starom gradu sa početkom u 21 sat.


Foto: TO Budva

"Oleg Kireyev je ruski saksofonista čija muzika nije definisana žanrom, jer je njegov zvuk ponekad senzualan i hipnotički iz grla kao kod Koulmana Hokinsa a ponekad hrapav i očaravajuć kao kod velikog Bena Vebstera. Njegova diskografija broji više od 16 objavljenih albuma a nastupao je na mnogobrojnim inostranim Jazz festivalima poput London Jazz Festivala, New York Jazz Improve Festivala, legendarnog Montreux Jazz Festivala i drugih.
Saradjivao je sa legendarnim američkim trubačem Tom Harrellom, basistom Bernom Williamsonom i bubnjarem E.J. Striucklandom što je kulminiralo albumom “The meeting”. Izdanje se odmah našlo na svim džez top listama. Domaća publika je imala priliku da ga sluša i na Nešville jazz festivalu 2016. godine kada je nastupio sa svojim bendom “Orlan Jazz” a 2019. i 2020. godine saradjivao je sa Vasilom Hadžimanovim", najavili su iz Turističke organizacije opštine Budva.



Koncert ruskog saksofoniste dio je festivalskog segmenta "Igre jazz-a" u okviru kojeg su prethodno nastupili makedonski sastav "Leb i sol" i grupa "Cubismo" iz Hrvatske.