22-05-2014

Sajam kongresnog turizma u Frankfurtu

Turistička organizacija opštine Budva predstavila je MICE turističku ponudu na specijalizovanom sajmu kongresne industrije koji se održao od 20. do 22. maja u Frankfurtu.

Sajam kongresnog turizma u Frankfurtu | Radio Televizija Budva

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore osim Turističke organizacije opštine Budva svoju ponudu predstavila je i Turističke organizacija Herceg Novog kao i članovi kongresnog biroa Crne Gore: «Montenegro Stars Hotel Group», hotel «Ramada» i agencije „Meridian DMC“, „Talas M DMC“ i «Luminalis DMC».

Tokom trajanja sajma, na crnogorskom štandu održano je oko 80 sastanaka sa predstavnicima agencija, turoperatora i asocijacijama različitih industrijskih sektora.

Učešće TO Budve na sajmu u Frankfurtu od velikog je značaja, posebno sa aspekta produžetka turističke sezone i razvoja cjelogodišnjeg turizma s obzirom da se poslovna putovanja i kongresi najčešće organizuju u periodu van glavne turističke sezone.

Turistička organizacija opštine Budva je za sajam u Frankfurtu pripremila specijalizovane brošure na njemačkom jeziku gdje su obuhvaćeni hoteli u Budvi sa 4 i 5 zvjezdica koji raspolažu kongresnim sadržajima, sa pregledom konferencijskih kapaciteta.

„IMEX“, jedan od najznačajnijih evropskih sajmova kongresne industrije, poslovnih i incentive (motivacionih) putovanja, ove godine je okupio približno 15.000 poslovnih posjetilaca iz oko 90 zemalja, od toga 3.900 organizatora događaja iz ove oblasti.

Za razliku od uobičajenih sajmova turizma, „IMEX“ pruža mogućnost direktnih sastanaka sa organizatorima događaja i donosiocima odluka u međunarodnim kompanijama. Većina organizatora MICE događaja, prisutnih na ovom sajmu su sa tržišta Njemačke, Velike Britanije, Rusije, zatim Francuske, Italije, Švajcarske i drugih zemalja.