18-05-2016

Saopštenje MZ Bečići

Savjet MZ Bečići, uputio je dopis predsjedniku opštine Budva Srđi Popoviću, povodom zloupotrebe ovlašćenja predsjednika savjeta Voja Kuljače, kojim su ga upoznali sa novonastalom situacijom. Pozivaju se na etički kodeks izabranih predstavnika i funkcionera u lokalnoj samoupravi.

Saopštenje MZ Bečići | Radio Televizija Budva

"Želimo da se obratimo javnosti i ukažemo na nepravilnosti u radu predsjednika Savjeta MZ Bečići Voja Kuljače.

Naime, predsjednik MZ je bez odluke Savjeta dao punomoćje advokatu Dimitriju Dapčeviću da zastupa MZ Bečići protiv opštine Budva. (I punomoćje 23.03.2015. a II punomoćje 19.09.2015.). Nakon toga advokat Dapčević obaveštava MZ Bečići o cijenu svojih usluga i dostavlja troškovnik od 3,525 €. (26.01.2016.)

Predsjednik Savjeta MZ Bečići 12.02.2016 upućuje dopis advokatu Dapčeviću sa kojim ga upućuje grupi građana naselja Ivanovići za naplatu svojih usluga kakav je bio i dogovor, i dalje kaže da je MZ bila umješač u spor samo kao podrška građanima naselja Ivanovići.

Javni izvršitelj Darko Rajković 24.03.2016. dostavlja MZ riješenje o izvršenju naplate advokata Dapčevića na ime glavnog duga u iznosu od 3,525 € sa zakonskom zateznom kamatom i nagradom za rad javnog izvršitelja. Prinudna naplata stupa na snagu 20.04.2016.

Savjet MZ Bečići iznosi sumnju da je predsjednik Savjeta Vojo Kuljača u saradnji sa advokatom unapred isplanirao čitav ovaj slučaj i oštetio MZ Bečići za pomenuti iznos.

Ovim putem se Savjet MZ Bečići ograđuje i napominje da nije učesnik ove kriminalne radnje. Savjet se zbog toga obraća javnosi a nadzorni odbor će u skladu sa zakonom preduzeti sve radnje vezane za ovaj slučaj", navodi se u saopštenju MZ Bečići.