16-10-2014

Saopštenje Službe za odnose sa javnošću Opštine Budva

Saopštenje Službe za odnose sa javnošću Opštine Budva | Radio Televizija Budva

"Još jedna konferencija za novinare "u pokušaju" održana je od strane Demokratskog fronta i Pozitivne Crne Gore. Cilj joj je i ovoga puta bio da zlonamjerno izvuče iz konteksta podatke koji ne samo da nisu istiniti, već potpuno odudaraju od stvarne situacije koja je danas na terenu u MZ Svinjišta.

Prvo, ističemo zbog gradjana Budve da se ne radi ni o kakvom raspolaganju zemljištem, i da ono ostaje u vlasništvu naše Opštine, a da se sva sredstva koja se obezbjedjuju od deponovanja zemlje na lokaciji Topliš, usmjeravaju ka izgradnji jednog od značajnijih seoskih puteva na našoj teritoriji, što je jedan od prioriteta u našoj Strategiji razvoja. Predsjednik Opštine je stoga imao potpuno legitimno pravo da potpiše Saglasnost za ugovor koji je zaključen izmedju preduzeća Kroling i MZ Svinjišta, jer on obezbjedjuje isključivu korist za seoska domaćinstva koja se ovdje nalaze, ali i za brojne turiste kojima je ovo jedna od zanimljivijih destinacija u budvanskom zaledju.

Želimo da naglasimo da ćemo podržati iste ili slične zahtjeve bilo koje MZ na teritoriji naše opštine, pa čak i one buduće koji mogu da pristignu od strane mještana sa područja Budva centar, ukoliko budu imali potrebu da zemlju koja se bude taložila izgradnjom njihovih solitera odlažu na neku od budvanskih lokacija", saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Opštine Budva.