18-03-2024

Saopštenje za javnost odbornika koalicije „Budva na prvom mjestu - Milo Božović”

Saopštenje koje potpisuju odbornici liste „Budva na prvom mjestu - Milo Božović” Aleksandar Božović, Milica Radonić, Marijana Božović, Milena Perović, Milijana Ðukić prenosimo integralno.

Saopštenje za javnost odbornika koalicije „Budva na prvom mjestu - Milo Božović” | Radio Televizija Budva

Foto: Budva na prvom mjestu - Milo Božović

Danima smo svjedoci beskrupuloznih saopštenja Kuljače, Mikijelja i ne po dobru znanih "pajtaša"!

Vlast pripada građanima koji su je birali, ne Kuljači, Mikijelju i njihovim "pajtašima". Beskrupulozni napadi koji su upućeni predsjedniku Skupštine opštine Budva Nikoli Jovanoviću su sraman način prikrivanja nedjela dotičnih koji stoje iza saopštenja.

Milo Božović i Nikola Jovanović imaju bezrezervnu podršku nas pet odbornika koji smo ostali privrženi i dosledni svim principima borbe. Jasno je graðanima Budve da imputacija saradnje sa DPS- om je komedija koju sprovode mentori Kuljače i Mikjelja kako bi prikrili izvlačenje novca iz državne kase za kojekakve aktivnosti. Dobro se u Budvi zna ko je i sa kim interesno povezan, ali nama nije jasno zbog čega predsjednik NSD-a Andrija Mandić pruža podršku ovim devijacima i kako je dozvolio nezakonito da se oformi samozvani privremeni odbor NSD-a u Budvi bez saglasnosti predsjednika Mila Božovića. Sramni napadi ispunjeni lažima su do sada jedini način djelovanja tog odbora i takvom odboru ne želimo da dajemo legitimitet. Napominjemo da nas pet odbornika ne pristaje da bude u bilo kakvom formiranom odboru koji je napravljen nezakonito i bez saglasnosti predsjednika Mila Božovića, jer ne želimo da imamo dodirne tačke sa ljudima koji su okrenuli leđa predsjedniku i koji su krenuli u njegovo razrješenje i mijenjanje izborne volje građana Budve.

Ovim putem javno pozivamo predsjednika NSD-a, Andriju Mandića da se oglasi po pitanju djelovanja nezakonitog odbora i nezakonski utemljene odluke Vlada sa jasnim ciljem da se prekroji volja građana.

Ističemo da manipulacijom kolega odbornika, dotični Mikjelj i Kuljača su uspjeli da opstruišu izbor potpredsjednika do danas, i to sa jedinim ciljem da se dovede u pitanje funkcija predsjednika Opštine.

Istinom se ne može danas manipulisati zarad direktorskih stolica, vrijeme DPS-a je davna prošlost. Nikada nećemo pristati na vaše ucjene i prijetnje jer nismo pristali na vaš moto, da na politiku treba gledati kao na trgovinu. Prijetnje o isključenju iz partije od strane neljudi nas dotiču koliko i nekadašnje prijetnje DPS-a 2020. Ishod takvih prijetnji je uvjek isti. Nastavite, bez potpisa, što je bilo svojstveno istom tom DPS-u. Svim vašim prijetnjama i nedjelima koji slijede ne možete stopirati da nastavimo sa radom isključivo u interesu građana, a ne vas pojedinaca.

Za početak skupite hrabrosti, da ne kažemo nešto drugo, i pođite po prvi put u posjetu predsjedniku Milu Božoviću. Predsjednikova jedina greška pred licem građana je što je dao povjerenje ljudima za koje nije znao sta suštinski nose u sebi, a to je izrazita ljudska podmuklost koju su iskazali nakon njegovog pritvaranja. Svi oni koji stoje iza nepotpisanog saopštenja su primjer da se i ono sveto može prekršiti.

Umjesto praznih, lažnih, nepotpisanih izjava bi bilo pošteno da date jednu, u vidu javnog izvinjenja svim građanima Budve i nama na pokušaju destabilizacije i opstrukcije vlasti.

Ako i to odbijate, manite se riječi i pokažite djela! Ne u vidu pražnjenja kasa po kojoj ste poznati, niti u vidu talova oko marine Budva i ostalih poslovnih vama znanih "kombina", niti u vidu prijetnji, već u vidu vaših ostavki na direktorskim pozicijama tj. jedinog moralnog čina u vašem djelovanju.

Za razliku od vas, ostajemo dosledni i posvećeni da radimo iskljucivo u interesu svih građana. To je naš moto i vodilja od koje nećemo odstupiti bez obzira na bilo kakve okolnosti jer Budva ce nama uvijek biti na prvom mjestu.

Koristimo priliku i pozivamo naše kolege sa izborne liste "Budva na prvom mjestu - Milo Božović" da na sljedećoj sjednici postupimo časno i pošteno, onako kako smo se zavjetovali pri pristupanju listi i time opravdamo pred građane ono za što nas jesu birali.