19-03-2019

Sastanak koordinacionog tima za pripremu i praćenje sezone: Zajedno za bolji kvalitet

Prvom sastanku koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone 2019 godine, prisustvovali su predstavnici Ministarstva turizma, JP Morsko dobro, Turistučke organizacije, policije, javnog sektora i inspekcijskih službi. Ovaj tim zvaničnika trudiće se da svojim ovlašćenjima obezbijedi da Budva bude uređeno turističko mjesto u kome funkcionišu svi oni segementi koji su jako važni da ove sezone pokažemo kvalitet više.

Sastanak koordinacionog tima za pripremu i praćenje sezone: Zajedno za bolji kvalitet | Radio Televizija Budva

Predjsednik Odbora za turizam u Privrednoj komori Crne Gore i odbornik u Skupštini Opštini Budva, Dragan Purko Ivančević, kazao je da je počastvovan što po prvi put jedan predsjednik Opštine bira saradnika upravo iz turističke privrede te da je ovu ulogu prihvatio rado i pored brojnih obaveza. On je upozorio prisutne da turistička sezona počinje za sedam dana.

Ivančević smatra da je jako važno da su Morsko dobro, Ministarstvo turizma i Vlada Crne Gore, kao i Opština Budva odlučili da mijenjanju strukturu ponude i da omoguće da ove godine izbjegnemo neželjene posljedice zbog kojih smo imali ogromne reklamacije, posebno kada je u pitanju buka, neukus, siva ekonomija i privremene lokacije na šetalištu.

Direktorica Vodovoda, Jasna Dokić, kazala je da je gradski Vodovod spreman za početak sezone.

"Od aktivnosti prije početka sezone istakla je postavljanja cijevi od stare autobuske do Perle kako bi vodosnabijevanje u tom dijelu grada bilo bolje. Planirana je i zamjena cijevi od 1.050 m na Kamenovu, rekonstrukcija mreže ispod hotela Rivijera, rekonstrukcija mreže iznad kreljevaćkog odmarališta u Buljarici i brojne druge.

Zamjenik načelnika Komunalne policije, Darko Čelebić kazao je da je 70 do 75 posto privremenih obejkata uklonjeno i da su ih uklonili ili vlasnici ili korisnici privremenih objekata.

Što se tiče ostalih 25 posto, prema njegovim riječima, sprovedena je kompletna pravna procedura, izabrana izvršna služba i dat je rok do 2. aprila za uklanjanje preostalih objekata.

Sekretar Sekretarijata za investicije, Mladen Mikijelj, kazao je da su u ovom Sekretarijatu prepoznali mogući problem u dijelu prostora nakon što se uklone privremni objekti, pa su u planu uređenja ua 2019. godinu za rušenje i uređivanje terena predvidjeli sredstva od 500.000 eura. Atmosferski kanal i radovi na tom lokalitetu, kako je kazao, biće završeni tokom slijedećeg mjeseca.

Direktor Mediteran reklama, Blažo Rađenović najavio je za sledeću nedjelju pametne klupe koje će predstavljati novi imidž Budve sa novom tehnologijom i modernizacijom, ovaj projekat reklame rade sa Sekretarijatom za komunalno stambene poslove.

Direktorica Muzeja i galerije Budve, Lucija Đurašković je rekla da na signalizaciju oko Starog grada građani čekaju 15 godina, te da se sa njenim postavljanjem ne čeka jer već 1. maja počinje glavna turistička sezona.

Ona smatra da potencijal Budve nisu samo plaže, hoteli i sunce, već i značajan segment kulturni turizam. Dugo se govorilo o osvejtljavanju bedema, kako bi se bedemi koji su reprezentativni predstavili na pravi način.

"Iz godine u godinu priprema sezone ide sve bolje, ovo je suštinski tehnička priprema sezone, kako ćemo da odradimo posao, a u suštini mi smo već u periodu kada treba da pripremamo sezonu 2020. tu govorimo i o promociji i o poslovnim partnerima.
Mislim da je ovo jedan dobar način otvoreno se razgovara o temama, mi smo nastupili vrlo otvoreno i tu smo da pomognemo sve što možemo sa nivoa ministarstva i nivoa nacionalne turističke organizacije i da doprinesmo da sezona bude što bolja", zaključio je državni sekretar Damir Davidović.