15-03-2018

SDP Budva: Gospodo iz Vlade, dalje ruke od Budvanske rivijere

Iz budvanskog SDP-a su naveli da se protive odluci o prodaji HG Budvanska rivijera, poručivši da će ukoliko se krene u poklanjanje najvećeg turističkog preduzeća u Budvi, SDP stati na čelo otpora radnika i građana.

SDP Budva: Gospodo iz Vlade, dalje ruke od Budvanske rivijere | Radio Televizija Budva

"Ovih dana je DPS Vlada ponovo aktuelizovala priču o privatizaciji HG Budvanska rivijera. Pri prvom čitanju smo mislili da je neka greška i da treba da stoji MontenegroAirlines ili neko slično preduzeće koje pravi desetine miliona gubitaka, ali je izgleda Vlada odlučila da proda preduzeće koje svake godine pravi milionske profite", navodi se u saopštenju koje potpisuje član OO SDP-a Budva, Jovo Perović.

"Kompanija je u proteklih sedam godina uložila preko 35 miliona eura u poboljšanje ponude i zbog toga svako kome je Budva u srcu, mora da raduje. Hoteli “Slovenska plaža”, “Castel Lastva” ili “Palas” su postali prepoznatljiva mjesta dobrog porodičnog odmora sa desetinama hiljada zadovoljnih turista koji im se iznova vraćaju. Projekat rekonstrukcije hotela “Aleksandar” u sklopu ugovora sa Tui Nordic je na našu rivijeru već proišle godine doveo visokoplatežne goste iz Norveške, Švedske i Finske. Hotel Mogren će poslije rekonstrukcije biti prepoznatljiv svim turistima koji posjećuju naš grad. Kompanija je, i pored državnog rukovođenja, ostvarila preko 2 miliona eura profita, sa dobrim igledima da ove godine to bude i preko tog iznosa. Zbog svih ovih elemenata se u SDP-u protivimo prodaji kompanije.

Uz sve ovo, u hotelima ove grupe radi skoro 300 naših sugrađana, dok se u sezoni primi skoro 700 radnika, od kojih je ogromna većina iz Budve i Crne Gore", navode iz SDP-a.

Oni navode da su svjesni da menadžment uvijek može biti bolji i da bi se vjerovatno raznim uštedama ili prestankom postavljanja partijskog upravljanja mogli postići i bolji rezultati. Ali, kako ističu, ukoliko je menadžment slab, onda se svakako ne prodaje imovina. To bi svako uradio u sopstevnoj kompaniji, bez evo izgleda Vlada Crne Gore, u kojoj se neki spremaju sa status krunskog svjedoka saradnika.

"Ukoliko se krene u poklanjanje najvećeg turističkog preduzeća u našem gradu, SDP će stati na čelo otpora radnika i građana i budite sigurni da ovu poharu nećete mirno sprovesti.

Zbog toga, gospodo iz Vlade, dalje ruke od Budvanske rivijere, jer nećemo dozvoliti da liči na hotel “AS” i druge slične projekte vaših prijatelja, kumova i rođaka", zaključuje se u saopštenju budvanskog SDP-a.