15-06-2016

SDP: Za Budvu je voda luksuz

SDP: Za Budvu je voda luksuz | Radio Televizija Budva

"Destinacije koje teže da "žive" od turizma vodu ne smiju doživljavati kao luksuz, kao turističku atrakciju, dodatnu vrijednost. Nažalost, Budvi je voda luksuz! Ne samo po cijeni kubika vode, koji je jedan od najskupljih u Evropi, već i po dostupnosti. Naime, rukovodstvo DOO Vodovod i kanalizacija Budva još jednom je dokazalo tvrdnje da je najskuplja voda onda kada je nema. Međutim, iako je to dosta česta pojava u Budvi, nedavna dešavanja predstavljaju kap koja preliva već prepunu čašu. Desetine hiljada turista i građana Budve, osjetili su kako je to na ljetnjoj žegi biti bez kapi vode punih 24 časa! Iako često čujemo da je cijena vode tolika jer je i kvalitet na najvišem nivou, u praksi stvari stoje drugačije. Česte su havarije i nestanci vode, koje se nerijetko dešavaju i kada je sezona u jeku.

Pretpostavljamo da i gubici na mreži od 70% pretstavljaju taj kvalitet više. Svjedoci smo da Budva, "crnogorski Monte Karlo“, ovih dana otvara jedan od savremenih "Vodenih gradova“, gle čuda, u isto vrijeme kada se turisti tuširaju flaširanom vodom iz marketa.

Predlažemo da se u najkraćem roku osposobi vodoizvorište Podgor, koje će stajati u rezervi kada dođe do ovakvih i sličnih havarija. Takođe, neophodno je ispitati šta je tačan uzrok nestanka vode, iako je istina da je "krivac Regionalni vodovod“ preuzeti radnje kako bi se nadoknadila materijalna i nematerijalna šteta, i preventivno djelovati da do ovakvih i sličnih havarija ne dolazi", navodi se u saopštenju OO SDP Budva.