28-02-2023

Sedamnaesto izdanje Petrovac Jazz Festa od 26. do 30. avgusta, gostuje legendarni Tihomir Pop Asanović

Petrovac Jazz Fest predstojećeg ljeta biće održan 17. put na lokacijama u Petrovcu i u Budvi, a organizatori već najavljuju bogat petodnevni program od 26. do 30. avgusta ove godine.


Ilustracija, Foto: Unsplash

Ljubitelji džeza imaće priliku da prvog festivalskog dana uživaju u nastupu sastava Jovan Milovanović Quartet iz Beograda, a za 27. avgust je najavljen nastup Ari Erev Tria. Ovaj bend predvodi izraelski pijanista Ari Erev, a u pitanju je sastav koji kombinuje kompozicije sa latinskim ukusom sa modernim, pravim džezom, stvarajući šaroliku postavu, punu raznolikosti i inspirisane svirke.

Holandsko-turski gitarista Tolga During nosilac je projekta OttoMani sa kojim će se publika upoznati 28. avgusta.


Vizuelni identitet 17. izdanja Festivala, Foto: Facebook/Petrovac Jazz Fest

Prema najavama organizatora, pretposljednji festivalski dan obilježiće nastupi La La Tria iz Kikinde i Orjen Riđanović Tria (Zagreb), a u samom finalu slijedi pravi ugođaj, koncert benda fank i soul legende bivše Jugoslavije, klavijaturiste Tihomira Popa Asanovića, pored ostalog nekadašnjeg člana velikih grupa Time i Septembar.


Najava nastupa Tihomira Popa Asanovića, Foto: Facebook/Petrovac Jazz Fest

Direktor festivala Vinko Mihajlović (NVO Urbani kult) za portal RTV Budva ističe da je objavljen samo mali dio učesnika 17. izdanja Petrovac Jazz Festa, te da će predstojeću manifestaciju obilježiti i neki noviteti.

"Na organizaciji festivala radimo još od septembra, ali smo posebno aktivni od ovog mjeseca. Što se tiče gostiju, dolazi nam Orjen Riđanović, jedan od najboljih džipsi džez gitarista u regionu, a i Tolga During, koji je jedan od boljih sastava u tom žanru u Italiji a poznati su i svuda u svijetu. Legendarnom Tihomiru Popu Asanoviću na bini će se pridružiti i gitarista Vojvođanskog Blues Banda, Atila Šoti. Ove godine ćemo imati i razne male kampove, škole džeza i bluza i razne promocije knjiga. U odnosu na prošlogodišnje, naredno izdanje će se umnogom razlikovati. Otvaramo i neke saradnje sa Kinom i Evropom, tako da nam predstoji dobar period", rekao je Mihajlović.

Festival se organizuje uz podršku Opštine Budva, Turističke organizacije opštine Budva, Hotelske grupe "Budvanska rivijera", kao i ostalih prijatelja manifestacije.

Prema evidenciji organizatora, Petrovac Jazz Fest je od 2007. godine do sada okupio preko 2.500 učesnika iz 25 zemalja svijeta.


M.S.