24-10-2020

Seniori OK Mediteran Bemax danas debituju u Prvoj ligi

Seniorska ekipa OK Mediteran Bemax, u meču protiv Budućnosti koji je na programu večeras od 18h u SC "Rea", debitovaće u Prvoj ligi Crne Gore u odbojci.


Foto: fb/OK Mediteran Bemax

Takmičenje u društvu najboljih velika je satisfakcija za budvanski tim. Trener Predrag Ćorluka kaže da su ovim činom zaokružili jednu cjelinu, u godini u kojoj slave peti klupski rođendan.

"Imati nakon ženskog sastava i muški sastav u Prvoj ligi Crne Gore, i to još pored šest mladih kategorija dječaka i djevojčica, je činjenica za veliki ponos i mogu slobodno reći još jedan istorijski momenat za naš klub", naglasio je on.

Ono što, kako je dodao, najviše imponuje jeste to da će ligu igrati praktično sa svojim pogonom to jest svojom djecom.

"Samo učešće u Prvoj ligi predstavlja svojevrsnu nagradu našim momcima koji su stasali u našem klubu i svojim odnosom kao ponašanjem zaslužili svoje mjesto u društvu najboljih", istakao je Ćorluka.

Ove sezone sedam klubova u ligi

Za razliku od prethodnih godina, kada je u prvenstvu nastpao skroman broj ekipa, ove sezone za trofej će se boriti sedam klubova. Pored timova iz našeg grada - Budve i Meditrana, učestvuju i Budućnost, Jedinstvo, Galeb, Mornar i Sutjeska.

Dva meča na programu

Meč u SC "Rea" između Mediterana i Budućnosti jedini je koji će biti odigran večeras, a za sjutra od 15:30h zakazan je duel Sutjeske i Mornara u SC "Nikšić".

Zbog toga što je koronavirus ušao u ekipu Budve, otkazana je utakmica sa Galebom. U prvom kolu slobodna je ekipa Jedinstva.


M.S.