05-11-2021

Seniorke OK Budva ove sezone u Drugoj ligi

Odbojkaški klub “Budva” ove sezone ima dva predstavnika u seniorskim takmičenjima u Crnoj Gori. Pored prvaka države u muškoj konkurenciji, u ovom sportskom kolektivu aktuelan je i ženski seniorski tim koji se trenutno takmiči u Drugoj ligi.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Nakon što su stekle iskustvo u mlađim kategorijama, odbojkašice Budve odnedavno igraju i na seniorskom nivou. Učesnice su grupe E Druge lige, sa ekipama Herceg Novog i Gimnazijalca. Njih sa klupe predvodi Časlav Đurović, nekadašnji trener mlađih selekcija Crne Gore.

"Ovo je generacija 2008. i 2009. godište, to su pionirke koje igraju Drugu ligu, i mogu reći da je to pravo iznenađenje. Pobijedili smo Gimnazijalca, imamo poraz od ekipe Herceg Novog koja igra sa seniorskom ekipom. Tako da, mogu reći da su utisci jako pozitivni", istakao je Đurović.

Za ekipu Budve, pored ostalih, nastupaju i kapitenka Elena Čolaković i Staša Mitrović. Mlade odbojkašicep pitali smo

"Kao mala sam gledala sestre kako igraju odbojku i zamislila sam sebe kako igram i ostvarilo se", kazala je Čolaković.

"Počela sam da treniram prije četiri godine. Oduvijek sam željela da se bavim odbojkom jer je to sport koji je za mene", rekla je Mitrović.

U Odbojkaškom klubu “Budva” fokusirani su na stvaranje dobrog tima čija će okosnica biti djevojke ponikle u njihovoj školi. Nadaju se da će za par godina igrati Prvu ligu.

Što se tiče novih obaveza, uskoro je na programu treće kolo Druge lige, a još tri ih očekuju naredne godine. U planu je da ekipa bude učesnik i božićnog odbojkaškog turnira Novom Sadu, koji će okupiti najbolje klubove iz regiona.


M.S.