26-09-2020

Šesto izdanje Novog vala u utorak, dan ranije radionica Katarine Pejak

Festival Novi Val će biti održan na prostoru između crkava u Starom gradu, u utorak 29. septembra, u skraćenom i skromnijem obliku, i to u terminu od 19-22 časa, uz poštovanje najnovijih mjera NKT-a, saopšteno je iz NVO Agora, koja je organizator festivala. Tome će prethoditi muzička radionica kantautorke Katarine Pejak, specijalne gošće šestog izdanja Novog Vala.


Foto: NVO Agora

"Filmski dio programa otvara nagrađivani "ŠERBET" u režiji Nikole Stojanovića, te još četiri kratkometražna ostvarenja iz regiona.

Oko 20:15h počinje muzički segment festivala, koncertom Katarine Pejak iz Beograda, uz još jedan kantautorski (solo) nastup", saopšteno je iz NVO Agora.

Ulaz je slobodan, ali će biti ograničen broj posjetilaca, uz poštovanje propisanih preporuka...

Podršku festivalu pružili su Turistička organizacija Budva i Filmski centar CG.

Projekcija ostvarenja "Neon Hearts"

Jedan od filmova koji će biti prikazani je i "Neon Hearts", autorke Ane Jakimske iz Sjeverne Makedonije.


Scena iz filma, Foto: anajakimska.com

"Ona je režirala duhovitu porodičnu priču o sredovječnom vozaču kamiona koji živi tajni život na turama od Skoplja do Bukurešta. Jedne noći, po povratku sa burnog putovanja, kreće u potragu za nestalim sinom - koga zapravo veoma malo poznaje", piše u najavi.

Radionica dan ranije

Muzička radionica Katarine Pejak biće upriličena u ponedeljak, 28. septembra, u budvanskoj Modernoj galeriji. Radionica će početi u 19 časova, trajaće 45 minuta i ograničena je na samo 10 polaznika. Prednost imaju mladi muzičari iz Budve i okolnih gradova.


Katarina Pejak, Foto: fb/katarinapejak

Zainteresovani se mogu prijaviti tako što će putem fejsbuka kontaktirati organizatora NVO Agora ili na mejl: nvoagor@gmail.com.

"Radionicu renomirane autorke, pijanistkinje i pjevačice, kao dio projekta "INDIE MNE - Mladi na nezavisnoj kulturnoj sceni", podržalo je Ministarstvo kulture CG, a tehničku podršku pruža JU "Muzeji i galerije" Budva", kazali su organizatori.

Katarina Pejak je diplomirala na prestižnoj muzičkoj akademiji Berkli (smjer "songwriting"), nastupala je u Sjedinjenim Američkim državama, Evropi i Aziji. Snimila je nekoliko vrlo zapaženih autorskih albuma kombinujući elemente džez, bluz i rok muzike, od kojih je aktuelni “Roads That Cross” objavila njemačka izdavačka kuća Ruf Records.