30-04-2015

Sezona na pragu, Gospoština u mraku

Poslednjih dana redakcija Radio Budve bilježi sve učestalije pozive naših sugradjana koji se žale na uličnu rasvjetu, tvrdeći da su pojedine ulice u gradu potpuno neosvijetljene ili slabo osvijetljene.

Sezona na pragu, Gospoština u mraku | Radio Televizija Budva

Naša sugradjanka Jasmina Kuznjezov ukazala nam je na problem u naselju Gospoština, koje je kako kaže skoro mjesec dana bez ulične rasvjete.

“Živim u naselju Gospšoština, u ulici Primorski bataljon broj 2, ali čitavo naselje već sigurno mjesec dana nema uličnu rasvjetu. Zvali smo sve moguće instance, za koje smo smatrali da treba, medjutim problem nije riješen. Najgore u svemu ovome je što su nam sinoć oko 21 sat ušli u kuću i ukrali mi torbu, a olakšavajuća okolnost za provalnike je to što smo u mrklom mraku” - kazala je Kuznjecov.

Povodom ovog problema, kontaktirali smo šefa sektora održavanja Javne rasvjete u Komunalnom predzeću u Budvi, Borisa Matijevića, koji nam je rekao da je u naselju Gospoština došlo do prekida kabla na dvije pozicije.

“Opština je u dogovoru sa Elektrodistribucijom, kako bi nam pozajmili ispitna kola, da bi te kvarove locirali u što kraćoj dužini. Trebalo bi iskopati oko 60-ak metara betona i zemlje iz zidova, sa tim lociranjem došli bi tačno do prekida, a onda bi i lakše otklonili kvar” - kazao je Matijević, dodajući da s obzirom na činjenicu da je ljetnja turističa sezona na pragu, očekuju i brzo rješavanje ovog problema.

Prema njegovim riječima, kao i svake godine u ovom periodu zaposleni u Komunalnom preduzeću obilaze kompletnu rasvjetu na području naše opštine, a problemi su evidentirani na nekoliko lokacija.

“Naglasio bi problem na šetalištu Budva-Bečići, gdje u priobalnom dijelu, na tom potezu nedostaje oko 15 stubova javne rasvjete. Takodje bih pomenuo i bečićki bulevar na kome nedostaje blizu 30 stubova, a posebno bih skrenuo pažnju na raskrsnicu prema bečićkim hotelima gdje nedostaje nekoliko stubaova, i koja je po meni vrlo riskantna” – istakao je Matijević.

Pored navedenog, problem sa rasvjetom je evidentiran i u Petrovcu, kod hotela Palas, gdje su u toku veliki gradjevinski radovi, na glavnom šetalištu i prema Lučicama.

Takodje, na potezu od Doma zdravlja prema zaobilaznici, tačnije kod prodavnice Kovači, uradjen je, kako kaže ugostiteljski objekat gdje je ukljonjen stub javne rasvjete.

“Na tom mjestu je produžena terasa, i tu je negdje kabal u prekidu, stuba nema, i čekamo da neko od nadležnih organa reaguje po tom pitanju” – kaže Matijević.

Kako je naglasio, u Komunalnom preduzeću se nadaju da će u dogledno vrijeme opština Budva i Morsko dobro obzebjediti sredstva za kupovinu stubova za uličnu rasvjetu, neophodnih za montažu, a u cilju kvalitetnijeg rada javne rasvjete na području našeg grada.

Opširnije u prilogu: