30-01-2018

Simona Jovanović na međunarodnom takmičenju u oblasti prava u Londonu.

Budvanka Simona Jovanović je prvi finalistu na međunarodnom takmičenju u oblasti privrednog prava i ljudskih prava u Londonu.

Simona Jovanović na međunarodnom takmičenju u oblasti prava u Londonu. | Radio Televizija Budva

Simona će u finalu ovog svjetskog takmičenja zastupati prava oštećenih radnika u kompanijama i starati se o zaštiti njihovih osnovnih ljudskih prava i sloboda u postupku pred nadležnim sudom u Velikoj Britaniji.

Simona je rođena 21. marta 1994. godine u Kotoru. Završila je gimnaziju Danilo Kiš u Budvi, a četvrti razred je provela u Wisconsinu, SAD, gdje usavršava engleski jezik. Nakon završene gimnazije upisuje Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore u Podgorici, koji završava u roku, i stiče zvanje diplomiranog pravnika dana 16.06.2016. godine.

Postdiplomske studije upisala je na Pravnom fakultetu u Podgorici, a potom kao stipendista Evropske Unije u okviru programa mobilnosti Erasmus+ odlazi u Nicu, na Univerzitet Sophia Antipolis, gdje provodi studijsku godinu. Simona je obavila stručno osposobljavanje u Notarskoj kancelariji u Tivtu, a trenutno je zaposlena kao pripravnica u Osnovnom sudu u Kotoru.