18-12-2015

Sjekloća protiv Jukića za titulu prvaka Mediterana

Nikola Sjekloća danas u Budvi boksuje protiv Ivana Jukića za titulu prvaka Mediterana u WBC verziji.

Sjekloća protiv Jukića za titulu prvaka Mediterana | Radio Televizija Budva

Trofejni crnogorski bokser Nikola Sjekloća sjutra veče će u Budvi boksovati protiv Hrvata Ivana Jukića za pojas prvaka Mediterana supersrednej kategorije u najprestižnijoj, WBC verziji. Sjekloća je više puta bio prvak Mediterana, ali je od tog pojasa odustao kada je postao interkontinentalni prvak supersrednje kategorije.

Taj meč, biće glavna borba bokserske revije koja u Mediteranskom sportskom centru u Budvi počinje u 18 sati, dok bi Sjekloća i Jukić prvi put rukavice trebalo da ukrste dva sata kasnije.

"Smatram da sam se dobro pripremio za ovu borbu, iako je u organizaciji meča bilo puno problema. Prvobitno je trebalo da boksujem sredinom novembra, ali je odloženo i sada se nadam da će sve biti u redu, jer još nijesam dobio novac od pokrovitelja, SO Budva i Turističke organizacije mog grada. Problem je ta blokada računa i samo se nadam da će sve biti u redu. Ovoga puta sam i kompletnu pripremu obavio u BK Budva sa trenerom Nikolom Ružićem, ali i mojim dugopgodišnjim trenerom Milivojem Bašićem", kazao je 37-godišnji Sjekloća.

Sjekloća će sjutra boksovati 34. meč na profesionalnom ringu, na kojem je ostvario 29 pobjeda, od kojih devet nokautom. Ima i četiri poraza. Od Sakija Bike eliminatorni za napad na titulu svjetskog prvaka WBC verzije, potom od Artura Abrahama meč za titulu prvaka svijeta u WBO federaciji, a onda i eliminatorni meč za titulu sa Kalumom Smitom i potom od Njemca Tajrona Zigea.

"Ne mislim da sam još u boksu pokazao sve što znam i dostigao sve ciljeve. Volim ovaj sport i nastaviću da se takmičim dok god budem smatrao da mogu. Osjećam se fizički spremnim i želim ovu titulu, kako bi na proljeće napao neki prestižniji pojas, koji garantuje novi napad na svjetski vrh. Neće biti lako, jer Jukić je hrabar i tradicionalno sjajno pripremljen bokser. Kontraš je jer jaqče udara ljevicom i veliki fajter, pa sam siguran da će biti dobra borba. Nijesam do sada imao priliku da boksujem protiv njega, čak ni da ga gledam uživo, pa smo taktiku pripremali na osnovu snimaka njegovih borbi", rekao je Sjekloća, i naglasio da je ulaz besplatan u Mediteranskom sportskom centru.

Tri godine mlađi Jukić kao profesionalac ima 22 pobjede i šest poraza..

U pet uvodnih borbi boriće se: Nina Stojanović - Mirela Barudžić (muva kategorija, 4 runde), Nikola Petrović - Jasmin Vrskić (poluteška, 4 runde), Marko Nikolić - Edin Osmančević (poluteška, 6 rundi),

Miljan Rovčanin - Adis Dadović (teška, 6 rundi), Ivica Perković - Miloš Dovedan (teška, 6 rundi).