24-10-2014

Sjutra promocija Đokovićeve biografije

Promocija biografije prvog reketa svijeta Novaka Đokovića održaće se sjutra u Gradskoj knjižari na Trgu republike.

Sjutra promocija Đokovićeve biografije | Radio Televizija Budva

Izdavačka kuća Nova knjiga objavila je knjigu britanskog pisca i sportskog komentatora Krisa Bauersa "Sportski državnik Novak Đoković i uspon Srbije".

Kako je najavljeno, na promociji će govoriti urednik sportskog programa TV Vijesti Aleksandar Radović i Miško Asanović bivši predsjednik Teniskog saveza Crne Gore, direktor teniskog kluba AS i organizator jedinog profesionalnog turnira u Crnoj Gori Montenegro Royal cup-a.

Autor Đokovićeve biografije, Kris Bauer, nezavisni je pisac i sportski komentator evropskog sportskog kanala Eurosport, američkog sportskog kanala ESPN i raznih svjetskih radio stanica.

Napisao je još nekoliko knjiga čija tematika se odnosi na tenis (biografija Rodžera Federera na engleskom jeziku, Knjiga o tenisu u čast obilježavanja stogodišnjice Međunarodnog teniskog savez, četiri godišnjaka Dejvis kupa).

"Kroz sportsku biografiju Bauers vješto tka priču o najboljem svjetskom teniseru koji je svojom izuzetnom igrom, kao i diplomatskim sposobnostima svoju zemlju postavio na vrh svjetske mape. Bauers u ovoj knjizi predstavlja svijetu dva zanimljiva portreta – dječaka iz skromne porodice, koji nije htio da se odrekne svojih snova po cijenu velikih žrtava, i države koja pokušava da pronađe pravi put posle nedaća koje su je zadesile u poslednjih nekoliko decenija. Knjiga u kojoj Novak nije predstavljen samo kao jedan od najboljih svjetskih tenisera, već i kao svjetski ambasador svoje domovine Srbije, budući da se Bauers ujedno trudio da zemlju iz koje je slavni teniser potekao sagleda iz svih uglova kako bi je što vjernije predstavio zapadnoj publici", saopšteno je iz Nove knjige.