31-07-2020

Sjutra veče online izdanje Bedem festa

Zbog novonastale situacije izazvane koronavirusom, 11.izdanje Bedem festa biće održano sjutra veče i to online, sa početkom u 19 časova, na Facebook stranici festivala. Online festival, otvoriće Marija Božović, a zatim će nastupiti Psihoaktiv Trip, Smoke Mardeljano, hrvatski sastav Žen i Zoster.


Foto: Bedem fest

"Internacionalna dimenzija Bedem festa potvrdiće se kroz nastup mađarskog sastava Cloud 9+ i slovačkog DJ-a Jimmyja Pea. Jedan dio programa posvetićemo našim partnerskim demo festivalima iz regiona, pa će se predstaviti festival Omladina Subotica, hrvatski demo rok festival kao i Bunt rok festival", stoji u saopštenju.

Iako su, kako je kazao direktor festivala, Petar Šundić, mnogi festivali otkazali održavanje zbog novonastale situacije, oni su ipak odlučili da se prilagode situaciji i održe festival ali u potpuno novoj formi, i za njih i za publiku.

"Mnogi festivali su odmah odustali, ali mi želimo da damo primjer, prijedlog i apel da sve insitucije i partneri mogu da podrže kulturno stvaralaštvo koje ne bi smjelo da ostane nijemo tokom ovog perioda. Važno je da kultura, kulturno stvaralaštvo i muzika ne postanu tišina i da umjetnici ne odustanu od svog stvaralačkog rada. Ovo se odnosi i na sve druge koji učestvuju u festivalskim manifestacijama. Kultura i muzika ne smiju da postanu tišina", navodi se u Šundićevom saopštenju za javnost.

"Pozivamo sve da nam se pridruže, da posjete našu facebook stranicu i osjete makar i djelić atmosfere. Ovaj put ne želimo obećavati spektakl, već pozvati ljude da odvoje makar i minut od svog vremena koje i inače provode na internetu i društvenim mrežama. Tamo, u tom 'virtuelnom svijetu' dočekaće ih topla lica, šireći pozitivnu energiju i nudeći nešto novo i drugačije. Zaplovimo svi zajedno u svijet čarobnih nota, melodija iza kojih stoji samo jedno: želja da ne prekidamo tradiciju i vapaj da i mi postojimo", navode iz organizacije.

Poruka ovogodišnjeg festivala je "samo fer plej", a Šundić se zahvalio svima koji im, kako je kazao, "sada kada je najteže, nijesu okrenuli leđa".

"Muzički festivali su jedina sfera gdje ne postoje uputstva kako se ponašati u muzičkoj industriji tokom Covida 19", poručio je.


Izvor: Vijesti