12-01-2024

Škabo za Portal: Publika da se pripremi za veselje i ozbiljan kardio trening

Kultni srpski hip-hop sastav „Beogradski sindikat“ nastupiće u subotu u Budvi na dočeku Pravoslavne Nove godine, a tim povodom za naš portal govori jedan od članova grupe, Boško Ćirković – Škabo.


Boško Ćirković - Škabo, Foto: Privatna arhiva

„Beogradski Sindikat“ u junu prošle godine objavio je četvrti studijski album „Sindikalno proleće“, nakon više od decenije pauze. Na izdanju su se našle 24 pjesme, a gosti na albumu bili su Pavlina Radovanović, Nikola Rokvić, Aleksandra Goncić, Vladimir Nišević i Gramophonedzie.

„Jako smo zadovoljni, prije svega odgovorom publike na ovaj album. Prezadovoljni smo što smo već imali prilike ga uspješno koncertno predstavimo na zapadnoj obali Kanade, u SAD, u Nikšiću, u Beranama, u Beču, na proslavi Dana Republike Srpske u Bijeljini i evo sada se spremamo da Vas posetimo u Budvi“, kazao je Škabo.



Pjesma „Neka svako zna“ otvara novi album, Izvor: YouTube/Beogradski Sindikat

Govorio je i o tome šta za njih u stvaralačkom smislu znači Crna Gora.

„Sa zadovoljstvom se odazivamo na sve pozive iz Crne Gore i, hvala Bogu, u posljednjih par godina ih je bilo dosta. Neki od doživljaja iz Crne Gore su nam bili i inspiracija za pjesme. Najpoznatiji je svakako primer litija i pjesme "Sviće zora". Imamo dosta prijatelja u Crnoj Gori a naši prijatelji i naši odnosi sa njima su uvijek podsticaji za stvaralaštvo, svakako“, naveo je član „Sindikata“.

Kultni hip-hop sastav aktivan je od 1999. i od prvog izdanja prepoznatljivi su po angažovanosti i kritici.


Nastup na Arsenal festu u Kragujevcu prošle godine, Foto: Beogradski Sindikat

„Mi smo sve odgovornije, svjesnije i slovesnije angažovani. Cijena nikada nije ni bila bitna, tako da ne znam koja je cijena bila u kojoj deceniji mog života. Osjećam da slovestan čovjek vidi dobro oko sebe, trudi se da sebe popravi i upravi u tom smjeru i da ponudi lični primjer drugima.“

Škabo se prisjetio koncerta „Sindikata“ u Budvi 2018, a imao je i poruku za publiku uoči predstojećeg koncerta.

„Ja ga se sjećam kao jako lijepog iskustva. Publika je tada bila fantastična, a ljudima koji planiraju da dođu u subotu bih poručio da se mentalno opuste i pripreme za veselje, a fizički odmore i pripreme za ozbiljan kardio“, poručio je naš sagovornik.



Koncert u Budvi 2018. godine, Izvor: Facebook/Budva travel

Koncert na trgu ispred Starog grada počeće u subotu, 13. januara u 21 čas, a prije „Sindikata“ nastupiće članovi „Radio Katakombe“ iz Budve.

Nakon budvanskog nastupa, slijedi koncert u banjalučkoj hali „Borik“ 24. marta. „Beogradski Sindikat“ ove godine obilježava 25 godina postojanja i rada, a Škabo se nada da će jubilej proslaviti onako kako i dolikuje.



M.S.