04-12-2021

Skijališta se pripremaju za predstojeću sezonu

Turistički centar Durmitor počeo je intenzivne pripreme za zimsku turističku sezonu, pa se otvaranje skijališta očekuje 15. decembra, što će zavisti od visine sniježnog pokrivača i epidemijskih mjera.

Skijališta se pripremaju za predstojeću sezonu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Direktor skijališta Marinko Purić kazao je da će raditi dvije dvosjedne žičare i tri lifta, tri ugostiteljska objekta i skijašnica za izdavanje opreme za skijanje. Za razliku od prošle sezone, ove je u ponudi jedan lift više, jedan ugostiteljski objekat i skijašnica, pišu Dnevne novine.

“Odrađen je redovni jesenji atest vučnih užadi na žičarama i liftovima. Odrađen je redovni jesenji remont žičara i liftova, uspjeli smo da uradimo da profunkcioniše i lift koji nije radio prošle sezone. Rekonstruisana su dva ugostiteljska objekta, od kojih jedan takođe nije radio godinama unazad. Otvorena je i skijašnica, u kojoj imamo oko 100 pari skija i 20 sanki za iznajmljivanje”, kazao je Purić.

Cijene su konkurentne i, prema njegovim riječima, najpovoljnije u regionu.

“Dnevni ski-pas koštaće 11 EUR, a sezonski 180 EUR. Pravo na popust na kupovinu ski pasa mogu ostvariti gosti koji su smješteni u hotelima i registrovanom privatnom smještaju, uz potvrdu o plaćenoj boravišnoj taksi. Za stanovnike Pljevalja, u saradnji sa pljevaljskim Rudnikom uglja, važi popust od 25 odsto na svaki kupljeni ski-pas. Za stanovnike Žabljaka obezbijeđen je popust od 50 odsto za svaki kupljeni ski-pas”, kazao je Purić.

Ugostiteljska ponuda Turističkog centra Durmitor biće dostupna u tri ugostiteljska objekta nacionalni restoran, caffe bar i lounge bar. Otvaranje zimske turističke sezone je planirano za 15. decembar, uz napomenu da će ga usloviti epidemijska situacija i visina sniježnog pokrivača.

Ski-centar Hajla u Rožajama takođe spremo dočekuje predstojeću zimsku turističku sezonu. Upješno su obavljene sve pripreme, uklanjanje rastinja na samoj stazi i servisiranje mehanizacije. Ostaje im, kako kaže direktor skijališta Mirsad Kalač, samo da prikupe dokumentaciju za dobijanje dozvole za puštanje skijališta u rad.

“Ove godine nećemo mijenjati cijene od prethodne sezone, tako da će ona biti sedam EUR po osobi. Staza je duga 1,02 hiljade metara. Imamo ski-ltft tip sidro, a vožnja liftom traje pet minuta do vrha staze. Naše skijalište je u januaru najposjećenije mjesto u opštini”, rekao je Kalač.