15-12-2023

Školski odbor Druge osnovne škole donio pravilnik o nagrađivanju najboljih učenika i nastavnika

U cilju postizanja dobrih rezultata u radu i stalne motivisanosti ucenika i nastavnika u procesu rada, školski odbor Druge osnovne škole donio je pravilnik o nagradivanju najboljih. To je za naš program potvrdio predsjednik Školskog odbora, Goran Bigović i prokomentarisao pozitivnu odluku Ministasrtva prosevjete o djelimičnoj upotrebi mobilnih telefona u školi.

Školski odbor Druge osnovne škole donio pravilnik o nagrađivanju najboljih učenika i nastavnika | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija uputilo je inicijativu školskim odborima svih obrazovno-vaspitnih ustanova u Crnoj Gori da razmotre mogućnost djelimične zabrane upotrebe mobilnih telefona u osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori.

Iz Školskog odobra Druge osnovne škole podržavaju ovu odluku u cilju postizanja još boljih rezultata učenika.

"Normalno da jeste dobra odluka iz prostog razloga što će učenici na taj način biti više koncentrisani na nastavu, pažnja će biti usmjerena na ono što im nastavnici predaju i samim tim će rezultati učenja i njihovog uspjeha će biti bolji", kazao je za Polis Bigović.


Foto: Printscreen/RTV Budva

Upotreba mobilnih telefona u školi nosi mnoge izazove i opasnosti.

"Ono što je vezano za školu, sajber nasilje mislim da je svima poznato. Oni tu znaju da budu jako skloni u slikanju, snimanju jedni drugih. Takođe, tu znaju da se dešavaju neke stvari koje zaista nisu u redu i samim ti sa tom djelimičnom zabranom bi se taj vid naselja smanjio, kako snimanje nastavnika tako i učenika. Ako nemaju telefone oko sebe oni će na taj način biti više koncentrisani, trudiće se da više rade, slušaju nastavnike, upijaju znanje i na taj način ja vjerujem da će postići mnogo bolje razultate", kazao je on.

U cilju postizanja rezultata u radu potrebne su stalne motivisanosti učenika i nastavnika u procesu rada. Školski odbor Druge osnovne škole donio je pravilnik o nagrađivanju najboljih.

"Pravilnik koji smo usvojili jeste pravilnik o nagrađivanju nastavnika i učenika. Smatramo da je to stimulativnog karaktera, kako za učenike, tako i za nastavnike. Očekujemo da će biti učenika koji će ove školske godine dobiti i nagradu za svoj rad", istakao je on.

Učenici Druge osnovne škole koji postignu rezultate na međunarodnim takmičenjima nagradiće se knjigama i novčanim nagradama ili nagradama u vidu izleta i putovanja, dok će nastavnici dobiti uvećanje plate od 10 do 50 odsto, zavisno od odoprinosa koji su ostvarili.

D.Č.