17-10-2021

Slobodan dan za crnogorske boksere, sjutra četiri meča

Nakon što su juče u ringu nastupila dva boksera, crnogorski reprezentativci na Evropskom prvenstvu za mlade u Budvi danas neće imati borbe, a pauzu će iskoristiti za što bolju pripremu za ono što ih očekuje sjutra.


Foto: Media team EYBC

Borbe su u subotu imala dva naša reprezentativca. Đorđe Smolović ostvario je trijumf protiv Čeha Kristijana Hodovaneca u kategoriji do 71 kliogram, dok je u kategoriji do 80 kilograma Marko Mijović poražen od holandskog reprezentativca Paverta van de Korija.

Selektor Crne Gore Nikola Ružić zadovoljan je do sada ostvarenim rezultatima. Reprezentativci su jutros odradili trening.

"Smolović je juče odradio kvalitetan meč, pobijedio ubjedljivo protivnika i plasirao se u osminu finala, gdje će sjutra boksovati protiv Izraelca. Marko Mijović juče je izgubio u eliminacionom meču i za njega je ovo kraj takmičenja. Ali, s obzirom da je on jedan od neiskusnijih takmičara u reprezentacija ne možemo biti nezadovoljni. Pokazao je dobar karakter i pomak u njegovom boksu", istakao je Ružić.

Kako je rekao, sjutra predstoji naporan dan.

"Četiri takmičara boksuju u osmini finala, i to Tomislav Đinović, Luka Gačević, Damjan Liješević i Đorđe Smolović. Njihove eventualne pobjede bi im otvorile da uđu u mečeve za medalju koji su na programu 20. oktobra. Prekosjutra očekujemo meč Bojane Gojković, ona će boksovati protiv pobjednice iz meča Španjolke i Mađarice koji je zakazan za danas, a mi ćemo to sa pažnjom pratiti", rekao je selektor.

Crnogorski reprezentativci imaju visoke ambicije.

"Maksimalno sam spreman i maksimalno motivisan. Daću sve od sebe da zlato u mojoj kategoriji ostane u Crnoj Gori", izjavio je Tomislav Đinović.

"Pripremali smo se veoma jako, imali smo dobre treninge. Nadamo se najboljem rezultatu, daćemo svoj maksimum. Nikog ne potcjenjujem, ali sam imala sreću da se sa polovinom protivnica nađem u ringu. Sve ćemo vidjeti kada budem boksovala", poručila je trostruka šampionka Evrope Bojana Gojković.

Prvenstvo Evrope u boksu zvanično je otvoreno u petak i trajaće do 24. oktobra. Šampionat u uzrastu mladih po drugi put se održava u Budvi. Prošle godine Crna Gora je osvojila četiri medalje. Do najsjajnijih odličja došli su Bojana Gojković i Petar Liješević, dok su se Nina Radenović i Miloš Krasnići okitili bronzanim medaljama.


M.S.