03-10-2020

Sofija Vergara je najplaćenija glumica na svijetu

Zvijezda serije "Moderna porodica" Sofia Vergara na vrhu je Forbsove liste najplaćenijih glumica na svijetu a zaradila je 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci.


Vergara, Foto: Matthias Vriens McGrath

Vergara, koja je trenutno sudija u emisiji "Amerika ima talenat", skočila je sa prošlogodišnjeg drugog mjesta na vrh liste.

Četrdesetosmogodišnja Kolumbijka zarađivala je 500 hiljada dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emijem nagrađene "Moderne porodice" koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine.

Forbs je procijenio da će zaraditi "bar 10 miliona dolara po sezoni" za AGT, jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD-u.

Pandemija virusa korona paralizovala je Holivud, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje bioskopa, pa je i snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odgođeno.

Oskarovka Anđelina Džoli je na drugom mjestu Forbsove liste, sa zaradom od 35 miliona dolara.

Glumica Gal Gadot nalazi se na trećem mjestu s 31 milionom dolara.

Na osmom mestu sa 19 miliona dolara nalazi se glavna glumica "Uvoda u anatomiju" Elen Pompeo, a zvezda "Sluškinjine priče" Elizabet Mos na devetom je mestu sa 16 miliona dolara.

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica u svijetu 2020. godine zaradilo 254 milijuna dolara u 12 mjeseci.

Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više - gotovo 550 miliona dolara - u istom periodu. Tu listu je prošli mjesec predvodio Dvejn Džonson sa 87,5 miliona dolara.


(Hina/N1)