16-11-2023

„Sokoli” danas dočekuju Litvaniju

Fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće danas u Podgorici protiv Litvanije utakmica G grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.


Foto: FSCG

Prvi međusobni duel u Kaunasu završen je neriješeno 2:2.

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija ostvarila po dva trijumfa, remija i poraza i daleko je od plasmana na EP.

Litvanija je zabilježila jednu pobjedu i po tri poraza i remija.

Naš tim će nastupiti bez Stefana Savića (kartoni) i Adama Marušića (povreda), ali se vraćaju Igor Vujačić i Marko Vešović.

Naš selektor Miodrag Radulović je naglasio da je fokus na utakmicu sa Litvanijom, kao i da su nam ostali "dužni" zbog prvog meča u Kaunasu.

Radulović najavljuje ofanzivu i formaciju "4-4-2".

"Sav fokus je na meč sa Litvanijom. Veliki su nam dužnici, dva izgubljena boda u Kaunasu u dobroj mjeri su promijenila kompletan tok kvalifikacija. Najbitnije je da budemo koncentrisani, da dobrom partijom i pobjedom uvećamo bodovni saldo. Veliki broj mečeva smo igrali sa dva špica. To znači da želimo da pobijedimo, tako je bilo u Kanuasu i protiv Bugarske. Ne pitamo se samo mi. Igraćemo u formaciji 4-4-2, nemamo što da krijemo, svi dobro znamo jedni druge, nema iznenađenja, nijanse su u pitanju", kazao je Radulović.

On je kazao da ne smijemo potcnijeniti protivnika, koji ima internacionalce u italijanskoj, grčkoj, belgijskoj, turskoj ligi.

"Bili smo razapeti poslije 2:2 u Kaunasu. Dio javnosti je to shvatio kao da je smak svijeta, ali Litvanci su pobijedili u Bugarskoj. Šta bi onda trebalo da rade Bugari koji su fudbalskija nacija od Litvanaca, ali i od nas jer su igrali na velikim takmičenjima?", kazao je selektor.

Duel na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

U drugom meču te grupe u Sofiji rivali će biti Bugarska i Mađarska.


(Portal RTCG)