12-04-2024

Srećan kraj: Francuz prije godinu izgubio psa u Grčkoj, sad ga pronašao u Srbiji

Nestvarna priča raznježila je ljude širom Evrope. Francuz Remi Dargere izgubio je svog psa prošle godine u blizini grčko-turske granice, a sada ga je pronašao u Srbiji.Foto: Facebook

Pas Raika je sa vlasnikom stigla u Grčku 2023. godine. Nakon što je izgubio ljubimicu, Remi je za njom tragao mjesec dana na tom području, a pomagali su mu i volonteri. Ali, Raiki nije bilo ni traga.

Remi je na Facebooku prošle godine objavio da je 7. aprila izgubio psa na istoku Grčke. Napisao je kako kujica Raika ima 15 kilograma i vrlo je društvena te je podijelio njene fotografije.

Tokom posljednjih godinu dana konstantno je dijelio fotografije svoje kujice u nadi da će je pronaći.

“Pomozite. Može biti bilo gdje, možda ju je neko udomio”, pisao je.


Prošla je godina dana otkako je Remi izgubio svoju ljubimicu, ali prije dva dana priča je dobila sretan završetak.

“Pozdrav svima. Imam zadovoljstvo i radost da vam objavim da je Raika pronađena u Srbiji, blizu granice sa Bosnom i Hercegovinom. Želio bih zahvaliti svima koji su nas podržavali. Vjera pomjera planine”, napisao je sretni Francuz.

Nikome nije jasno kako je kujica uspjela preći tolike kilometre i preživjeti godinu dana na ulici. Ljudi su je uočili kako luta i odveli je veterinaru na očitavanje čipa. Tako su saznali da kujica pripada Francuzu i kontaktirali su ga.